19 mei 2018: Tulpenbal in Amsterdam

Op zaterdag 19 mei is het weer zover en zal voor de vierde keer het Tulpenbal in Amsterdam georganiseerd worden in een weekend vol activiteiten. Ook dit keer is als hoofdlocatie gekozen voor de sfeervolle Koepelkerk in Amsterdam. Hier zullen gasten uit binnen- en buitenland, uit adel en patriciaat zich verzamelen voor een feestelijke avond in stijl en met traditie, maar tegelijk is er ook een ongedwongen sfeer en mogelijkheid om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

De kaartverkoop is inmiddels in volle gang en er zijn nog steeds kaarten te koop voor het Tulpenbal met diner vooraf of voor de verschillende activiteiten op vrijdag en zondag. Kijk voor meer informatie op https://tulipsball.com/nl/.

Hieronder volgen foto’s van vorig jaar en het verslag dat AiN voor u maakte.

Afb. 1. De sfeervolle Koepelkerk in Amsterdam is de hoofdlocatie voor het Tulpenbal met voorafgaand het diner. Foto met hartelijke dank aan Floris Heukensfeldt Jansen @Verkijk.

Afgelopen weekend was de derde editie van een weekend vol activiteiten met als hoogtepunt het Tulpenbal in de Koepelkerk in Amsterdam. Op vrijdag begon het weekend met het ‘eintanzen’ in de Koninklijke Industrieele Groote Club, waarbij deelnemers uit heel Europa en zelfs uit andere werelddelen met elkaar konden kennismaken. Zaterdagmiddag was er een lunch met een rondvaart door de Amsterdamse grachten en ’s avonds was er een ontvangst met daarna het diner met aansluitend het Tulpenbal in de buitengewoon fraaie en sfeervol verlichte Koepelkerk – een locatie die zonder meer bijdroeg aan het succes van deze avond met internationale allure.

Ook de organisatie verdient complimenten, want de aanwezigen werden tijdens het diner verrast door de zang van opera soprane Helena Koonings, tijdens het bal speelde het Nederlands Studenten Orkest en ook was er een verrassingsoptreden door de Berlijnse zanger Henry de Winter, die met zijn zang het vooroorlogse Berlijnse nachtleven deed herleven. Daarnaast was er een veiling waarvan de opbrengst in zijn geheel naar de Stichting Het Vergeten Kind ging.

Het bal werd geopend met een Weense Wals door het Tulpenbalcomité bestaande uit leden van de organisatie en het erecomité: Clemens van Steijn walste met H.K.H. Christine Prinses van Pruisen, een rechtstreekse nakomelinge van Keizer Wilhelm II, vice-admiraal Matthieu Borsboom met Yasmin Gravin von Schweinitz und Krain, Zwentibald van Blokland met Barbera Raben-Levetzau en Z.H. Michael Hertog zu Mecklenburg zwierde met Hermance Gransberg née barones van Heeckeren van Kell over de dansvloer. Hierna was het ‘Alles Walzer!’ en werd de dansvloer vrijgegeven. Jong en oud, patriciaat en de fine fleur uit heel Europa, waaronder adel uit Denemarken, Duitsland, Hongarije,Italië, Oostenrijk en Spanje, danste tot in de late uurtjes.

Ook de Nederlandse adel was goed vertegenwoordigd en AiN zag en sprak leden uit de adellijke geslachten Van der Does de Bye, Van Heeckeren van Kell, Van Heurn, Van Nispen tot Pannerden, Van Nispen tot Sevenaer, Quarles van Ufford, Van Rechteren Limpurg, Stoop, Van Tuyll van Serooskerken, Verheyen en Van Weede.

Het weekend werd afgesloten op zondag in Museum Van Loon, waar tijdens een brunch uitgebreid werd nagepraat over deze zeer succesvolle editie van het Tulpenbal.

Tulipsball 2017 - www.tulipsball.com | 01-04-2017 | Floris Heukensfeldt Jansen (©Verkijk)
Afb. 2. De Brunch bij Museum Van Loon. Foto met hartelijke dank aan Floris A.H. Heukensfeldt Jansen.

Voor een korte impressie van de Weense Wals onder muzikale begeleiding van het Nederlands Studenten Orkest, zie het filmpje hieronder: