19 t/m 22 april: Art breda & Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier

Afb. 1. Sinds kort hangt er werk van Marie-Jeanne van Hövell uit de serie Contemplation op het Binnenhof in de werkkamer van FvD partijleider Thierry Baudet. Foto met hartelijke dank aan Marie-Jeanne van Hövell.

In het oktobernummer van 2017 van het magazine van AiN stond een uitgebreid interview met fotografe Marie-Jeanne barones van Hövell tot Westerflier, die hierin vertelde over haar nieuwste werk. Hierover zei zij onder meer: “De nieuwe serie Contemplation bevat allemaal verschillende stillevens. Al heel jong was ik gefascineerd door de stilte en de schoonheid in schilderijen van stillevens. Maar ook in de fotografie zoals bijvoorbeeld Kertèsz. Daar speelt licht ook een essentiële rol. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars zich met stilleven bezig gehouden maar je ziet steeds dat elke schilder of fotograaf geheel zijn eigen stijl heeft, ook al is het onderwerp min of meer hetzelfde.”

In november waren stillevens van haar op de PAN Amsterdam te zien en één daarvan heeft inmiddels zijn weg zelfs naar het Binnenhof gevonden: onlangs bracht zij persoonlijk een aangekocht werk naar Thierry Baudet, de partijleider van FvD, die dit op zijn werkkamer heeft opgehangen. Aansluitend kreeg zij van hem een rondleiding en een kijkje achter de schermen van de Tweede Kamer.

Afb. 2. Art Breda: de beurs voor kunst, antiek en design in het zuiden van Nederland.

Van 19 t/m 20 april zijn drie foto’s uit de serie Contemplation van Marie-Jeanne op Art Breda te zien, waarvan er een nog niet eerder te zien was. Art Breda is een beurs voor kunst, antiek en design in het zuiden van Nederland: www.artbreda.nl.

Benieuwd naar het werk van Marie-Jeanne? Kijk dan eens op haar website www.marie-jeannefotografie.nl. Haar werk wordt vertegenwoordigd door Eduard Planting Gallery| Fine Art Photographs www.eduardplanting.com. In 2019 is Wonen op de borg en op de gracht op de Fraeymelaborg te zien en hiervoor heeft zij inmiddels de eerste foto’s gemaakt.