50e Wiener Ball: vrijdag 9 februari 2018

Afb. 1. Enkele foto’s van het 49e Wiener Ball.

Op vrijdag 9 februari wordt in Noordwijk aan Zee voor de 50e keer het Wiener Ball georganiseerd, waarvoor de kaartverkoop via http://wienerball.huisterduin.com/ inmiddels gestart is. De aankomende debutanten zijn al aan het oefenen met danslessen voor hun debuut, waarbij de jongedames in het wit met diadeem in het haar zullen verschijnen en de jongeheren in rok of uniform. Ook dit keer zijn er weer debutanten uit adellijke en patriciaatsfamilies. Na de openingswals van de debutanten weerklinkt het ‘Alles Walzer!’ en wordt de dansvloer vrijgegeven voor de andere gasten.

Hieronder een filmpje van de openingsdans van de debutanten op het 49e Wiener Ball:

Op het Wiener Ball zullen naar verwachting 800-1000 gasten in Grand Hotel Huis ter Duin aanwezig zijn, waarbij de dames in het lang en de heren in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen zullen verschijnen. Er zal een orkest in de hoofdzaal spelen en hier zal niet alleen de openingsdans van de avond door de debutanten plaatsvinden, maar ook de traditionele Mitternachtsquadrille. Het bal wordt afgesloten met het zingen van het ‘Brüderlein Fein’.

Afb. 2 en 3. Links: Hans van Eenennaam, oud-hofmaarschalk van H.M. Koningin Beatrix, en echtgenote Pia van Eenennaam. Rechts: generaal-majoor Hans van der Louw, Chef van het Militaire Huis van Z.M. Koning Willem-Alexander, en echtgenote Joke van der Louw.

Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond en genieten van traditie in een feestelijke sfeer? Kijk dan op de webpagina www.wienerball.nl. AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet in februari uitgebreid verslag voor u.

Voor een verslag met foto’s van het 49e Wiener Ball zie www.adelinnederland.nl/wienerball-11-februari-2017-rauschendes-ball-fest/.