52e Wiener Ball: stijlvol ball in ongedwongen sfeer

Afb. 1. De binnenkomst van de 52 debutanten. © Hans Hampsink

Afgelopen zaterdag vond in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk het 52e Wiener Ball plaats. In aanwezigheid van onder meer de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, de minister van Defensie, mevrouw Ank Bijleveld, de Commandant der Strijdkrachten, luitenant-admiraal Rob Bauer, ambassadeurs, Keizerlijke Hoogheden, adel, patriciaat en vele anderen, debuteerden 52 jongedames en jongeheren. Bekende namen onder de aanwezige leden van de Nederlandse adel waren: Van Citters, De Constant Rebecque, Van Dedem, Filz von Reiterdank, Versélewel de Witt Hamer, Van Lawick van Pabst, Van Rappard, Van Rechteren Limpurg, De van der Schueren, Laman Trip en Van Weede.

Afb. 2. Hunne Keizerlijke en Koninklijke Hoogheden Sandor en Herta Margarete von Habsburg-Lothringen, Aartshertog en Aartshertogin van Oostenrijk. © Hans Hampsink.

In het komende magazine van de stichting Adel in Nederland, dat digitaal aan de donateurs toegestuurd wordt, volgt een uitgebreid verslag in woord en beeld, met foto’s die u hier niet te zien krijgt. Wilt u dit magazine ook ontvangen? Word dan voor 17,50 euro per jaar donateur en u ontvangt dan vier keer per jaar ons digitale magazine boordevol verhalen en adellijk nieuws. Mail voor meer informatie naar info@adelinnederland.nl.

Afb. 3. Links de Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer met echtgenote Maaike en rechts Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit met echtgenote.
Afb. 4. Links Etiquette deskundige Jan Jaap van Weering en rechts vice-admiraal b.d. Matthieu Borsboom en echtgenote Ernie Borsboom-Miga

Onderstaande foto’s geven een impressie van deze stijlvolle avond in ongedwongen sfeer. De foto’s zijn met hartelijke dank en © aan Hans Hampsink.

Afb. 5. V.l.n.r. Clemens van Steijn, organisator van het Tulpenbal op zaterdag 23 mei 2020 (zie: www.tulipsball.com/nl/), Ellen Klaver-Asscheman, lid van het “Ehren Komitee” van het Wiener Ball Nederland, en  vice-admiraal b.d. Matthieu Borsboom  © Hans Hampsink.