Adel & de Quote 500 van 2017

quoteIeder jaar publiceert het blad Quote een top 500 van rijkste personen in Nederland. Op de speciale jubileum top 1000 lijst vorig jaar figureerden vier adellijke familienamen: Van Rappard, Van der Does, Van Wassenaer en Van Rechteren Limpurg. Dit jaar is er weer de traditionele top 500 met nu drie adellijke familienamen: Van Rappard, Van der Does en Zu Solms-Sonnenwalde. AiN bekeek de Quote 500 en de Quote familie 50 en ontdekte meer adellijke links.

QUOTE 500 2017:

Nr. 1. Charlene Lucille de Carvalho née Heineken (overgrootmoeder: een jonkvrouwe Tindal).

Nr. 8. John Arthur Fentener van Vlissingen (gehuwd met een Gravin De Pourtalès, in de familie adellijke huwelijken met een Graaf von Cassis-Faraone, een jonkheer Van de Wall Repelaer, een jonkvrouwe Van Beresteyn, een jonkheer Reuchlin, een Graaf Von Trapp en een Von Meyenfeldt).

Afb. 2 Marie Heineken née jonkvrouwe Tindal (1849-1932). Foto part. coll.
Afb. 2 Marie Heineken née jonkvrouwe Tindal (1849-1932). Foto part. coll.

Nr. 36. Alicia Westheim née Fentener van Vlissingen (adellijke links: zie nr. 8).

Nr. 37. Tannetta Dow née Fentener van Vlissingen (adellijke links: zie nr. 8).

Nr. 50. Mr. Louis Rudolph (‘Rolly’) Jules ridder van Rappard (grootmoeder: een barones Van Hardenbroek van Lockhorst, hofdame van Prinses Juliana).

Nr. 53. Eijk Herman Alexander de Mol van Otterloo (uit een patriciaatsfamilie, grootmoeder: een jonkvrouwe Röell, verder in de familie adellijke huwelijken met een jonkvrouwe Stoop, een jonkvrouwe De Savornin Lohman en twee jonkvrouwen Feith).

Nr. 57. Frederik Harald Fentener van Vlissingen (grootmoeder: een jonkvrouwe De Graeff, grootmoeders van echtgenote: een barones Van Tuyll van Serooskerken en een jonkvrouwe Snouck Hurgronje, voor verdere adellijke huwelijken in de familie zie nr. 8).

Nr. 60. Anne Marianne (‘Annemiek’) Fentener van Vlissingen (grootmoeder: een jonkvrouwe De Graeff, zie verder nr. 8).

Nr. 61. Francisca (‘Cisca’) Elizabeth Fentener van Vlissingen (grootmoeder: een jonkvrouwe De Graeff, zie verder nr. 8).

Nr. 62. Martha (‘Marthe’) Frederike Fock née Fentener van Vlissingen (grootmoeder: een jonkvrouwe De Graeff, zie verder nr. 8).

Nr. 92. Brigitte Jacqueline Nathalie Belin née Fentener van Vlissingen (moeder: een Gravin De Pourtalès, zie verder nr. 8).

Nr. 96. Robert-Jan Michel Fentener van Vlissingen (moeder: een Gravin De Pourtalès, zie verder nr. 8).

Nr. 98. Nicole Sophie Honegger née Fentener van Vlissingen (moeder: een Gravin De Pourtalès, zie verder nr. 8).

Nr. 237. Jonkheer Pieter Willem van der Does. Pieter van der Does is sinds twee jaar geleden nieuw op de Quote 500 lijst. Hij is mede-oprichter en president & CEO van Adyen. Adyen is een Nederlands softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het tegengaan van fraude in het betalingsverkeer. Wereldwijd zijn er tien kantoren, werken er 340 mensen en behaalde het in het afgelopen jaar een omzet van 150 miljoen euro. In december 2014 werd er 200 miljoen euro nieuw investeringskapitaal binnengehaald om de internationale groei van het bedrijf te kunnen versnellen. Door deze investeringen werd Adyen toen gewaardeerd op 1,2 miljard euro. Door nieuwe investeringen vorig jaar was Adyen toen volgens schattingen 2,3 miljard euro waard.

Nr. 302. Klaus Jorgen de Clercq Zubli (uit een patriciaatsfamilie, in de familie huwelijken met een baron Van Heeckeren van Brandsenburg, een jonkvrouwe van den Berch van Heemstede, een jonkheer Quarles van Ufford, een jonkvrouwe Van Nispen tot Sevenaer).

Nr. 411. Alfred Otto Friedrich Graaf zu Solms-Sonnenwalde (uit een Duitse adellijke familie, met een Nederlandse gravin Bentinck als moeder).

QUOTE familie 50 2017:

Nr. 1. Brenninkmeijer (huwelijken met o.a. een prinses De Bourbon de Parme).

Nr. 4. Dreesmann (huwelijken met een jonkheer Testa en een baron Van Hövell tot Westerflier)

Nr. 10. Van Oranje-Nassau

Nr. 15. Van Beuningen (een patriciaatsfamilie met huwelijken met een baron Kraijenhoff, een baron Van Dedem, een jonkheer Graswinckel, een jonkheer Van Eysinga en een jonkvrouwe Van Suchtelen).

Nr. 50. Del Prado (partner van een barones De Vos van Steenwijk)

Benieuwd naar de hele lijst en de miljoenen? Quote ligt nu in de winkel en kost € 20,-.

Noot van de redactie: aanvullingen en opmerkingen zijn welkom via info@adelinnederland.nl.