AiN 5 jaar Like & Win: Huizen van stand

Afb. Op de voorzijde de Drentse havezate Havixhorst, dat eerst eeuwenlang in het bezit was van het adellijke geslacht Van den Clooster. In 1690 kwam het in het bezit van de baronnen De Vos van Steenwijk, die het tot in 1956 zouden bezitten.

In 1989 verscheen het boek ‘Huizen van stand. Geschiedenis van de Drentse havezaten en andere herenhuizen en hun bewoners’, dat onder redactie van J. Bos, F.J. Hulst en P. Brood werd uitgegeven. Het boek is nog steeds het belangrijkste standaardwerk over deze huizen in Drenthe en staat ook boordevol informatie over hun (adellijke) bewoners.

Omdat de stichting Adel in Nederland vijf jaar bestaat verloten we een antiquarisch exemplaar. U kunt meedoen door dit bericht op onze facebookpagina te liken of door een mail te sturen naar info@adelinnederland.nl. Deze actie loop tot dinsdag  9 maart 2021 24.00 uur en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Meedoen betekent ook dat u instemt met het vermelden van uw naam op onze website en facebookpagina als u de winnaar bent.

De winnaar van dit geweldige boek is de heer Albert Speelman. Van harte gefeliciteerd! Het boek komt zo spoedig mogelijk naar u toe!