AiN 7 jaar: like & win één van deze zeven AiN-magazines!

Afb. 1. De voorkant van het juninummer met het portret van Maria Frederica van Reede – haar levensverhaal is te lezen in dit magazine!

Omdat AiN op 23 september jl. zeven jaar bestond, vieren we dit met leuke acties voor u! Door dit bericht te ‘liken’ op onze facebookpagina of door een mail te sturen naar info@adelinnederland.nl maakt u kans op een gedrukt exemplaar van het juni magazine, dat onze donateurs kortgeleden in hun mailbox ontvingen. Meedoen kan tot vrijdagavond 24.00 uur en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Over het magazine
De Stichting Adel in Nederland geeft voor haar donateurs een digitaal magazine uit, dat vier keer per jaar per mail wordt toegestuurd. Kort geleden ontvingen de donateurs de tweede uitgave van de derde jaargang. Dit juninummer staat met 56 pagina’s boordevol met boeiende verhalen, twee interviews, nieuws over tentoonstellingen en een overzicht van adellijke geboortes, huwelijken en overledenen in de afgelopen maanden.

Afb. 2. In het juninummer onder meer dit artikel over de boekpresentatie van het boek ‘Zijn naam was Piet’, dat jonkheer Rhijn Feith schreef over zijn vader.

Inhoud
* Opening tentoonstelling Deftige Dieren op kasteel Amerongen, door John Töpfer
* Op stand aan de wand (8): het portret van Maria Frederica van Reede, door John Töpfer
* Bijzonder verleden (6): het echtpaar Orssich de Slavetich-Loudon, door John Töpfer
* Boekpresentatie: De Barones en de vluchteling, door John Töpfer
* Het verhaal bij een archiefstuk (2): het loflied op de graaf Van Gronsfeld Diepenbroeck, door John Töpfer
* Boekpresentatie: Zijn naam was Piet, door John Töpfer
* Het verhaal bij een graf (8): Het Van Nagell graf in Warnsveld
* Boekpresentatie schilder J.B. Discart (1855-1940) aan de Oostenrijkse Ambassadeur in Nederland, door Theo P.G. Kralt
* Tulpenbal: walsen in het Kurhaus, door John Töpfer
* Tulpen voor het Johannes Hospitium Vleuten, door John Töpfer
* Marie-Jeanne barones van Hövell tot Westerflier | Contemplation
* Gevallen voor het vaderland (5): Egbert Joost baron van Nagell, heer van Schaffelaar (1923-1944), door John Töpfer
* Geboren, verloofd, getrouwd, overleden
* Kort nieuws: Koninklijke onderscheidingen
* Agenda
* Vriendenpagina

Word nu donateur en ontvang het magazine
Bent u ook benieuwd naar dit digitale magazine en bent u niet één van de zeven winnaars van deze actie? Voor 17,50 euro per jaar wordt u donateur en steunt u ons in onze werkzaamheden. U ontvangt dan vier keer per jaar het digitale magazine en krijgt voorrang bij door AiN georganiseerde excursies. Voor meer informatie: mail naar info@adelinnederland.nl. Als u nu donateur wordt, krijgt u meteen het maart- en juninummer in uw mailbox! De twee andere magazines volgen later dit jaar.

Afb. 3. Het geslacht Van Nagell stierf onlangs binnen de Nederlandse adel uit. In het juninummer twee artikelen over leden van deze familie. Het hele verhaal over de hier afgebeelde baron Van Nagell, die burgemeester van Warnsveld was, leest u in ons magazine!