AiN bestaat vandaag 4 jaar! Wordt u ook donateur?

ain-2012-2016

Vandaag vier jaar geleden begon AiN als facebookgroep en sinds 29 februari 2016 staat AiN officieel geregistreerd als Stichting Adel in Nederland. Op 8 juni 2016 werd AiN met terugwerkende kracht vanaf de oprichtingsdatum door de belastingdienst niet alleen aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI), maar ook als culturele ANBI. Met ingang van 21 mei jl. heeft de website van AiN van de Koninklijke Bibliotheek de status van ‘digitaal erfgoed’ gekregen en wordt deze het behouden waard gevonden voor toekomstige generaties, omdat deze ‘een representatief beeld geeft van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op internet’.

Doel AiN
Het primaire doel van AiN is het digitaal aanbieden van informatie over adel in Nederland en om dit mogelijk te kunnen blijven maken, is uw hulp nodig, want als stichting willen wij onze website uitbouwen tot een gebruiksvriendelijke database met steeds weer nieuwe informatie over adel in de ruimste zin: actualiteiten in de media, genealogisch nieuws, historische informatie, anekdotes en informatie over boeken, tentoonstellingen, lezingen, excursies, symposia en veilingen die gerelateerd zijn aan adel in Nederland.

Belastingvoordeel
Door voor € 17,50 per jaar donateur te worden, maakt u dit mogelijk en omdat AiN is aangemerkt als culturele ANBI is uw gift 1,25 keer aftrekbaar in de aangifte voor de inkomstenbelasting.

Hoe word ik donateur en wat krijg ik er voor terug?
U kunt donateur worden door een mail te sturen aan nieuwsbrief@adelinnederland.nl. U ontvangt dan een bevestigingsmail met nadere informatie. Met ingang van januari 2017 ontvangt u regelmatig een digitale nieuwsbrief met een overzicht van het nieuws van de afgelopen tijd met daarin steeds een nieuw hoofdartikel of een uitgebreid interview.

Wordt u nu al donateur?
Wanneer u onze stichting een warm hart toedraagt, kunt u nu al donateur worden. U ontvangt tot januari 2017 nog geen digitale nieuwsbrief, maar u steunt ons dan al wel in al onze werkzaamheden. Wij hopen van harte dat wij op uw steun kunnen rekenen!

Met vriendelijke groet, mede namens het bestuur,

John Töpfer
directeur Stichting Adel in Nederland

PS wist u dat…