Algemene kunst- en antiekveiling Venduehuis: Koninklijke uitnodigingen voor De Roo van Alderwerelt-barones Van Till

Afb. 1. Herinneringen aan het Hofleven van adjudant De Roo van Alderwerelt en echtgenote barones Van Till. Foto met hartelijke dank aan het Venduehuis in Den Haag/www.venduehuis.com.

Van 19 t/m 20 juni worden bij het Venduehuis in Den Haag deze Koninklijke documenten uit de nalatenschap van het echtpaar De Roo van Alderwerelt-barones Van Till geveild. Lees het verhaal hierbij hieronder of kijk in de online catalogus van het Venduhuis voor wat er verder geveild wordt op www.venduehuis.com.

Joan Karel Hendrik de Roo van Alderwerelt (1897-1987) stamde uit een patriciërsfamilie, die in het blauwe boekje staat. Hij huwde in 1920 Henriette Cornelia barones van Till (1897-1986), die de dochter was van een generaal-majoor tit. Haar echtgenoot was officier bij de artillerie en zou uiteindelijk de rang van brigadegeneraal tit. b.d. bereiken.

In de jaren 1937-1946 was hij adjudant van Prins Bernhard en vervolgens werd hij militair attaché op de ambassades in het Verenigd Koninkrijk en in de Bondsrepubliek Duitsland. Ook werd hij nog territoriaal commandant. Daarnaast was hij in de jaren 1959-1967 voorzitter van het Koninklijk Nederlandsch Genootschap voor Geslacht- en Wapenkunde, waarvan hij in 1959 erelid werd. Ook was hij een aantal jaren voorzitter van de Vereniging van Leden van Nederlandse Ridderorden.

Door zijn adjudantschap bij Prins Bernhard volgden voor hem en zijn echtgenote vele uitnodigingen voor soirees en noenmalen ten paleize. Deze uitnodigingen en andere documenten, die met zijn carrière te maken hebben, worden nu op deze veiling aangeboden en worden op 20 juni ‘s avonds geveild.

Voor meer informatie over wat er verder op deze veiling aangeboden wordt, met de mogelijkheid om online mee te bieden, kijk dan op www.venduehuis.com.

Afb. 2. Herinneringen aan een vervlogen leven aan het Hof. Foto met hartelijke dank aan het Venduehuis in Den Haag/www.venduehuis.com.