Amber Brantsen: nieuwe presentator NOS Journaal

Afb. Amber Brantsen. Foto met dank aan NOS/Stefan Heijdendael.
Afb. Amber Brantsen. Foto met dank aan NOS/Stefan Heijdendael.

Amber Brantsen (1989) studeerde bestuurskunde en was gedurende een aantal jaren werkzaam bij een regionale radio-omroep. Zij maakte voor het eerst kennis met de NOS toen zij daar in 2014 stage liep op de binnenlandredactie. In 2015 werd zij werkzaam bij NOS op 3 bij NPO 3FM en FunX, tot zij vorig jaar co-host werd bij NOS Radio 1 Journaal. In augustus van dit jaar volgt zij Rik van de Westelaken op als vaste presentator van het NOS Journaal.

Amber Brantsen stamt uit de Arnhemse regentenfamilie Brantsen, die eeuwenlang tot de toonaangevende families van deze stad behoorde. Haar voorvader mr. Derk Willem Gerard Johan Hendrik baron Brantsen (1801-1851) werd in 1828 in de Nederlandse adel verheven met de titel van baron bij eerstgeboorte. Amber behoort zelf tot een niet-adellijke tak van deze familie die nog voortbloeit, terwijl de adellijke tak in de jongste generatie niet meer in de mannelijke lijn vertegenwoordigd is.

Over haar nieuwe baan zegt zei: “Soms komen dromen van kleine meisjes uit. Vandaag was zo’n dag” en “Ik vind het een enorme eer om het harde werk van mijn collega’s te mogen presenteren. Tot nu toe was dat altijd op de radio en ik kijk er ontzettend naar uit televisie daaraan toe te voegen.”

Bron: http://nos.nl/artikel/2176125-amber-brantsen-nieuwe-presentator-nos-journaal.html.