Binnenkijken bij jonkheer Johnny van Haeften: interview t.g.v. de komende TEFAF

Afb. Jonkheer Johnny van Haeften in zijn huis in Richmond. Screenshot met dank aan TEFAF Maastricht.
Afb. Jonkheer Johnny van Haeften in zijn huis in Richmond. Screenshot met dank aan TEFAF Maastricht.

Van 10 t/m 19 maart is in Maastricht de TEFAF, één van de belangrijkste kunstbeurzen in de wereld op het gebied van kunst, antiek en design. De kunsthandelaar jonkheer John Henry (‘Johnny’) van Haeften is eigenaar van Johnny Van Haeften Ltd, een kunsthandel gespecialiseerd in oude Vlaamse en Nederlandse meesters, en neemt ieder jaar neemt deel aan de TEFAF in Maastricht, waarvan hij één van de oprichters is. In een interview bij hem thuis vertelt hij onder meer over zijn start als kunsthandelaar, zijn jarenlange betrokkenheid bij de kunsthandel en de 4800 schilderijen die hij verkocht.

De familie Van Haeften is een oude Utrechtse regentenfamilie en een voorvader werd in 1844 in de Nederlandse adel verheven. Zijn grootvader huwde in 1905 met een dochter van Sir Philip Lancaster Brocklehurst, 1st Baronet, en sindsdien is deze tak in Engeland gevestigd.

https://www.youtube.com/watch?v=rPHxgfzmw28

In het volgende fragment vertelt hij over zijn echtgenote Sarah Anne van Haeften née Rowley, de dochter van een diplomaat, met wie hij dit jaar 40 jaar getrouwd is.

https://www.youtube.com/watch?v=-EC8cnSGtPI
Link naar de site van de TEFAF: www.tefaf.com.