Boekennieuws: ‘Zwanenbroeders’ door jonkheer René van Rijckevorsel

Afb. 1. Jonkheer René van Rijckevorsel (rechts) overhandigt het eerste exemplaar van Zwanenbroeders aan zijn vader jonkheer Frans van Rijckevorsel (tweede van links), aan wie het boek als oud-regerend proost van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap ook opgedragen is. Foto met hartelijke dank aan jonkheer André van Rijckevorsel.

Onlangs presenteerde jonkheer René van Rijckevorsel (1961) in Amsterdam bij uitgeverij Prometheus zijn derde thriller: Zwanenbroeders. René van Rijckevorsel is sinds 2005 lid van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in Den Bosch en het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van dit genootschap. De vader van René, jonkheer Frans van Rijckevorsel, is oud-regerend proost van dit genootschap en daarom werd het boek niet alleen aan hem opgedragen, maar kreeg hij ook het eerste exemplaar aangeboden.

Afb. 2. De auteur signeert zijn thriller Zwanenbroeders – de derde thriller van zijn hand. Foto met hartelijke dank aan jonkheer André van Rijckevorsel.

René van Rijckevorsel studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht. Sinds 1994 is hij in dienst bij Elsevier Weekblad. Na een verblijf in het buitenland werd hij eerst chef van de binnenlandredactie bij Elsevier en later plaatsvervangend hoofdredacteur van Elsevier Weekblad en hoofdredacteur van het maandelijkse magazine Juist. Zijn eerste thriller Tunis verscheen in 2014 en won de Schaduwprijs 2015 voor het beste debuut. In 2016 kwam zijn tweede thriller uit: ZIM.

Maak kans op een gratis exemplaar!
Door dit bericht te ‘liken’ op Facebook of door een mail te sturen naar info@adelinnederland.nl maakt u kans op één van de drie gratis exemplaren van Zwanenbroeders, die AiN dankzij de medewerking van Uitgeverij Prometheus mag weggeven! Meedoen kan t/m zondag 3 juni 24.00 uur. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Hieronder volgt de tekst op de achterkant van het boek:

Afb. 3. Zwanenbroeders, een thriller tegen de achtergrond van het verhaal van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap.

Twee gemaskerde mannen dringen een kunsthandel in ’s-Hertogenbosch binnen, vermoorden de eigenaar en stelen een kostbaar middeleeuws Mariabeeld. Matthijs van Beyens, zoon van het slachtoffer, is verbijsterd – zijn vader, afgeslacht bij een ordinaire roofmoord?
Ging het de moordenaars alleen om het beeld? Waarom verzwijgt de politie dan dat er een Arabische tekst op het lijk is achtergelaten? En wat hebben de Zwanenbroeders – een roemrucht Bosch’ genootschap uit 1318 waarvan de Van Beyens al vele generaties lid zijn – met de misdaad te maken?

Een bloedstollende zoektocht dwars door Europa leidt tot een adembenemende climax rond de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch, waar de Zwanenbroeders juist hun 700-jarig bestaan vieren.

René van Rijckevorsel etaleert meesterlijk zijn gevoel voor couleur locale, historische context, internationale politiek en bovenal voor spanning. Zwanenbroeders is een sensationeel verhaal waarin belangen van verschillende tijden, religies en mensen op een ingenieuze en gewelddadige manier met elkaar botsen.

Link naar bestelmogelijkheid: https://webwinkel.uitgeverijprometheus.nl/book/rene-van-rijckevorsel.