Business Club Radio & TV: interview met Henrick van Asch van Wijck

Afb. Jonkheer Henrick van Asch van Wijck, directeur Landgoed Prattenburg. Foto met hartelijke dank aan Business Club Radio & TV.

Op woensdag 16 juni jl. was jonkheer Henrick Van Asch van Wijck, directeur van Landgoed Prattenburg, te gast bij Business Club Radio & TV van Omroep Ede

Een leuk en interessant interview volgde over hoe hij opgroeide op landgoed Larenberg en over zijn carrière bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij ook spannende en avontuurlijke tijden beleefde tijdens zijn verblijf in Sudan/Darfur.

Vervolgens maakte hij een businessplan voor het beheer van het familielandgoed Prattenburg, waar zijn ouders nu wonen, omdat je al lang niet meer genoeg kunt verdienen aan alleen bosbouw en akkerbouw om een landgoed in stand te houden. Vervolgens mocht hij het gaan uitvoeren voor zijn familie. Er komt heel wat bij kijken om zo’n groot en oud familiebezit kostendekkend te maken, blijkt in dit interview. Gelukkig wordt hij ook geholpen door de Vrienden Van Landgoed Prattenburg. Een bijzonder verhaal, want iedereen wil het bezit natuurlijk tot in lengte der tijden in de familie houden.

Hij kan ook uw hulp gebruiken. Net als de hulp van de beide gemeentes, enkele ministeries en de provincie.

Het hele interview is terug te zien en te beluisteren via http://businessclubradio.nl/?page_id=6523