Christiaan zu Castellbrug geopend

Afb. 1. De openingshandeling door burgemeester Ellen Nauta (links) en Roline Gravin zu Castell-Rüdenhausen. Foto met dank aan www.twickel.nl.
Afb. 1. De openingshandeling door burgemeester Ellen Nauta (links) en Roline Gravin zu Castell-Rüdenhausen. Foto met dank aan www.twickel.nl.
Afb. 2. Roline Gravin zu Catell-Rüdenhausen bovenop de brug die naar haar echtgenoot vernoemd is.
Afb. 2. Roline Gravin zu Castell-Rüdenhausen bovenop de brug die naar haar echtgenoot vernoemd is. Foto met hartelijke dank aan burgemeester Ellen Nauta.

Door de aanleg van een rondweg in 1971 werd de historische band tussen kasteel Twickel en Delden verbroken. Inmiddels zijn er enkele bruggen gebouwd, die niet alleen de toegang tot het landgoed verbeterd hebben, maar tegelijkertijd ook architectonisch het landschap verfraaien.

Afb. 3. Drie generaties van de familie Zu Castell-Rüdenhausen bovenop de brug.
Afb. 3. Drie generaties van de familie Zu Castell-Rüdenhausen bovenop de brug. Foto met hartelijke dank aan burgemeester Ellen Nauta.

Afgelopen donderdag werd een nieuwe brug geopend door Roline Gravin zu Castell-Rüdenhausen en Ellen Nauta, burgemeester van Hof van Twente. De brug is vernoemd naar de echtgenoot van Gravin Roline, die zoveel heeft betekend voor Twickel: Christian Graaf zu Castell-Rüdenhausen (1952-2010).

Burgemeester Ellen Nauta zei tijdens de opening onder meer: “De historische verbinding tussen stad en land die we met de brug nieuw leven inblazen, is ook in onze tijd nog steeds waardevol. Iemand die altijd vol overtuiging en plezier aan deze verbinding heeft gewerkt is de vorige bewoner van Twickel; Christian graf zu Castell-Rüdenhausen. Helaas in 2010 veel te jong overleden heeft hij de uitvoering van het Pact van Twickel amper meegemaakt, en heeft hij ook de twee bruggen over de Rondweg nooit kunnen aanschouwen. Omdat zijn inzet en aandacht voor de goede relatie tussen Twickel en Delden van grote waarde zijn geweest, vinden wij het gepast om deze nieuwe brug naar hem te vernoemen.”

Bron: www.twickel.nl.