Crowdfunding actie voor de tuin van Museum Van Loon

Afb. Team Museum Van Loon (Merel, Gijs, Tristan en Annette) in de tuin, Mymollseye 2021.

De tuin van Museum Van Loon, een uniek museum in Amsterdam over de geadelde regentenfamilie Van Loon, is levend erfgoed en daar moet intensief voor gezorgd worden. Door de coronacrisis is dit echter niet meer zo makkelijk. Daarom heeft Museum Van Loon uw hulp hard nodig!

De tuin van Museum Van Loon is een bijzonder stukje groen in Amsterdam. Bezoekers hebben vaak geen idee dat er zo’n grote tuin verscholen zit achter de gevel van het grachtenpand. Andere mensen kennen de tuin juist wél, door de Open Tuinen Dagen of de Opera in de Grachtentuin die wij elk jaar organiseren.

Levend erfgoed
De tuin heeft onderhoud nodig: minstens vier keer per jaar verschillende tuinbeurten en nieuwe beplanting. En dit onderhoud is erg kostbaar en door de corona-situatie waarin we met zijn allen zitten helaas niet meer zo vanzelfsprekend…

Vanwege de coronacrisis is het museum en ook de tuin alweer een hele tijd gesloten. En dat raakt ons diep. Het museum ontvangt namelijk geen structurele subsidies en we zijn dus erg afhankelijk van onze bezoekers. Door de tijdelijke sluitingen van het museum kunnen we helaas niet zoveel bezoekers ontvangen als we zouden willen. Ook financieel zijn wij hierdoor heel hard getroffen en hebben we alle hulp nodig om onze tuin ook in 2021 (en verder) weer te laten bloeien. Dit is waarom we deze actie in het leven hebben geroepen.

Lees en zie meer over deze actie en zie hoe ook u een bijdrage kunt doen (iedere bijdrage is welkom!) op https://www.voordekunst.nl/projecten/11684-help-onze-tuin-bloeien-in-2021