Crowdfunding museum Buren en Oranje: schilderij Prins Maurits van Oranje en zijn broer Philips Willem

Afb. De cavalcade met de broers Maurits en Philips Willem van Oranje, een schilderij dat nu in bruikleen in Museum Buren en Oranje hangt – helpt u mee dit schilderij te behouden voor dit museum?!

Het Museum Buren en Oranje heeft een cavalcade schilderij in bruikleen, waarop onder meer Prins Philips Willem te zien is. Hij was de oudste zoon van Willem Prins van Oranje en Anna Gravin van Buren. Op 11-jarige leeftijd werd hij ontvoerd en verbleef 31 jaar als gijzelaar in Spanje. Zijn halfbroer Prins Maurits vertrouwde hem na zijn vrijlating niet en verdacht hem van Spaanse sympathieën. Pas tien jaar na zijn terugkeer vond de verzoening plaats op het kasteel van Buren. Ter herinnering hieraan is dit schilderij gemaakt, waarop de broers gebroederlijk te paard zijn afgebeeld.

Op het kasteel van Buren heeft een vergelijkbaar schilderij gehangen en zeer waarschijnlijk gaat het om dit schilderij. Het schilderij heeft jarenlang als bruikleen in Museum Buren en Oranje mogen hangen en is één van de topstukken van dit museum. De huidige eigenaar wil het nu verkopen en het museum wil het graag behouden op de plek waar het gewoon thuishoort: Museum Buren en Oranje.

Crowdfunding
Via Voordekunst is het museum nu een crowdfunding gestart en u kunt daaraan meedoen om dit schilderij voor het museum in Buren te behouden. Lees hierover meer op https://www.voordekunst.nl/projecten/8329-de-cavalcade-moet-in-buren-blijven-1

Of bekijk het onderstaande filmpje met meer informatie over dit bijzondere schilderij: