David Cameron: premier met Nederlandse connecties

In de Britse krant The Independent staat een artikel met tips wat te doen na een Brexit van het Verenigd Koninkrijk. Naast de tips om voor een baan in het buitenland te zorgen en om een internationale sporter te worden, zijn er ook tips om met een buitenlander te trouwen of op zoek te gaan naar buitenlandse voorouders.

David William Donald Cameron is gehuwd met Samantha Gwendoline Sheffield of the Baronets Sheffield. De Sheffields stammen af van een buitenechtelijke zoon van John Sheffield 1st Duke of Buckingham.

Haar overgrootvader Sir Berkeley George Digby Sheffield 6th Baronet (1876-1946) was gehuwd met de Nederlandse Julie Marie barones van Tuyll van Serooskerken (1883-1952). Zij stamde uit een tak van de familie Van Tuyll die zich door huwelijken grotendeels in het Verenigd Koninkrijk gevestigd had.

Afb. Anna Mathilda gravin van Limburg Stirum (1854-1932) en echtgenoot William Charles Reginald baron van Tuyll van Serooskerken, heer van Coelhorst (1845-1903).
Afb. Anna Mathilda gravin van Limburg Stirum (1854-1932) en echtgenoot William Charles Reginald baron van Tuyll van Serooskerken, heer van Coelhorst (1845-1903), foto’s met dank aan ‘Iconografie van het Geslacht van Limburg Stirum’.

De ouders van Julie Marie van Tuyll, die hierbij afgebeeld zijn, waren William Charles Reginald baron van Tuyll van Serooskerken, heer van Coelhorst (1845-1903) en Anna Mathilda gravin van Limburg Stirum (1854-1932). Aardig detail is dat Anna Mathilda (‘Mattie’) degene is met wie Kroonprins Willem, de zoon van Koning Willem III, in het huwelijk wilde treden en voor wie hij afstand van de troon wilde doen. Zij werd evenwel niet ‘ebenbürtig’ bevonden en tot een huwelijk kwam het niet.

Voor Kroonprins Willem werd het een exit naar Parijs, voor Cameron wordt het vandaag nog spannender of het een Brexit wordt.