Decemberuitgave digitale magazine AiN: boordevol verhalen, informatie en foto’s

Afb. 1. Eén van de foto’s in de uitgebreide reportage over kasteel de Cannenburch.

Afgelopen week kregen de donateurs van AiN het decembernummer toegestuurd, dat weer vol adellijke verhalen staat en rijk geïllustreerd is.

In het hoofdartikel dit keer het verhaal met daarbij veel foto’s van kasteel de Cannenburch, waarvan de geschiedenis nauw met de baronnen D’Isendoorn à Blois verbonden is. Het levensverhaal van de laatste douairière uit deze familie wordt hierbij uitgebreid verteld.

Ook zijn er weer nieuwe verhalen in vaste rubrieken:
Het verhaal bij een voorwerp: Het tekenalbum van gravin Van Randwijck – barones van Zuylen van Nijevelt.
Het verhaal bij een graf: De buitenechtelijke zoon van baron Van der Duyn.

Dit keer is er een interview met jonkheer Tjardus van Citters, die over zijn nieuwe boek ‘Uit zicht op zee’ vertelt, wordt er verslag gedaan van de promotie van jonkheer Tom de Witt Hamer over zijn onderzoek naar de ridderlijke orden en schreef dr. Conrad Gietman zijn tweede column voor AiN.

Daarnaast is er een uitgebreid levensverhaal over de kunstenaar Huszár en zijn echtgenote jonkvrouwe Van Teijlingen. Over zijn werk is momenteel een tentoonstelling in Harderwijk te zien. Ook is er een zeer uitgebreid In Memoriam voor de vorig jaar op kasteel Rechteren overleden Elisabeth gravin van Rechteren Limpurg met persoonlijke foto’s.

Afb. 2. Jonkheer Tjardus van Citters met premier Mark Rutte, die bij bij de boekpresentatie van Tjardus van Citters aanwezig was.
Afb. 3. Een klein deel van het zeer uitgebreide In Memoriam van Elisabeth gravin van Rechteren Limpurg met bijzondere foto’s.

Natuurlijk is er ook nu weer genealogisch nieuws met een overzicht van geboortes in de families Van Meeuwen, Hooft, Van Kinschot, Bentinck van Schoonheten en Van Lawick van Pabst, huwelijken in de families Van Wassenaer-Nijhof en Van Boetzelaer-Van Nispen tot Pannerden en overledenen in de families Kalsbeek (gehuwd Schimmelpenninck van der Oije), De Smeth, Van Pallandt, De Roy van Zuidewijn, d’Hangest d’Yvoy van Mijdrecht, Van der Mieden van Opmeer, De Ranitz, Quarles van Ufford, De van der Schueren en Van Slingelandt.

Afb. 4. Een deel van het verhaal bij de tentoonstelling over Vilmos Huszár, die met een jonkvrouwe Van Teijlingen gehuwd was.

Wat de rubriek Huwelijken ook dit keer extra bijzonder maakt, is dat beide echtparen hun medewerking verleenden en een foto ter beschikking stelden van hun mooiste dag. Hierbij nogmaals heel hartelijk dank aan de echtparen Van Wassenaer-Nijhof en Van Boetzelaer-Van Nispen tot Pannerden, die we hierbij nog vele gelukkige jaren samen toewensen!

Afb. 5. Huwelijksfoto’s van de echtparen Van Wassenaer-Nijhof en Van Boetzelaer-Van Nispen tot Pannerden.

Wilt u dit digitale magazine ook ontvangen samen met de 5 eerder dit jaar verschenen uitgaven? Word dan voor 17,50 euro per jaar donateur. Door per 1 januari 2018 donateur te worden, ontvangt u het komende jaar 4 keer per jaar het digitale magazine in uw mailbox en heeft u daarnaast voorrang bij en korting op onze excursies! Meer weten? Stuur dan een mail naar nieuwsbrief@adelinnederland.nl.