Donderdag 12 t/m zaterdag 14 december: Tuin der Lusten op havezate Den Alerdinck

Afb. 1. Havezate Den Alerdinck. Foto met dank aan ©Harma Harding.
Afb. 2. Magisch spel van licht door Eye-Burn.

Over twee weken is het weer zover: het jaarlijkse festival De Tuin der Lusten, dat dit keer plaatsvindt op donderdag 12 t/m zaterdag 14 december op havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem (tussen Raalte en Zwolle). Deze eeuwenoude buitenplaats is particulier bewoond en het fraaie huis, de mooie tuinen en het omringende landschapspark vormen de sfeervolle achtergrond voor een bijzonder culinair en cultureel programma. Het huis was eeuwenlang in het bezit van bekende Overijsselse geslachten als Van Uterwijck, Van Raesfelt, Van Sonsbeeck en Van Dedem.

De Tuin der Lusten is een evenement waar het publiek ‘ont-moet’. Aan de ene kant kan het publiek in alle rust kunst beschouwen binnen de omgeving van het landgoed. Aan de andere kant is het een evenement waar je als bezoeker in gesprek raakt met anderen en getuige bent van de ontmoeting tussen oude en nieuwe cultuur: de geschiedenis van het landgoed in combinatie met hedendaagse kunstvormen.

Afb. 3. Fragmented Appearances.

Kunstenaarscollectieven Waterlanders en Eye-Burn zijn dit keer uitgenodigd om met hun prachtige installaties en performances een winterse wandeling te maken vol licht, geluid en vuur. Onder de titel STOOM gaan zij spelen met water en vuur. Femke Luyckx, Gertjan Adema en Anne Leijdekkers hebben een plek langs de route voor hun bijzondere performances en installaties. De Jong & De Witte, Compagnie Kairos en Lilli Döscher zijn tijdens deze Tuin der Lusten in residentie aan het werk aan nieuwe projecten. Wie weet kunnen ze daar al een eerste resultaat van laten zien. Studenten van ArteZ – de kunstopleiding in Zwolle – maken met hun medewerking en bijdragen de avonden compleet.

Op verschillende plekken langs de route kunt u zich warmen aan vuurtjes, warme dranken en een goede kom soep. En uiteraard ontbreken ook de koks van Butifarra niet. Ze zorgen de hele avond voor verse tapas. De welbekende Tafel der Lusten staat dit keer binnen in het koetshuis van de havezate.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten (12 euro p.p.) op https://www.detuinderlusten.eu/tickets