Eerste lustrum stichting Adel in Nederland 2016-2021

Op 29 februari 2016 werd bij notaris mr. A.C.W. graaf van Limburg Stirum te Hilversum de stichting Adel in Nederland opgericht met als doel in de ruimste zin digitaal te informeren over adel in Nederland. Deze stichting is de formele voortzetting van de op 23 september 2012 als groep op facebook gestarte webpagina Adel in Nederland.

AiN bedankt alle donateurs en Vrienden van de stichting Adel in Nederland heel hartelijk voor hun steun in de afgelopen vijf jaren, waardoor wij onze werkzaamheden konden uitvoeren. Ook danken wij iedereen die ons volgt op onze website, op Facebook, Twitter en Instagram voor hun likes en sympathieke reacties! Zonder deze steun zou het niet mogelijk zijn geweest om te bereiken waar wij nu na vijf jaar staan:

* een website met ruim 32.000 bezoeken per maand
* een facebookpagina met 6282 volgers en ruim 30.000 bezoeken per week
* een Instagramaccount met 1036 volgers
* een Twitteraccount met 883 volgers

Duizenden berichten en verhalen hebben wij in de afgelopen jaren via onze website en social media gratis met u gedeeld en het word-document hiervan bevat inmiddels bijna 634.000 woorden en is een boekwerk van 1.614 pagina’s.

Like & Win Acties
Deze week vieren wij samen met u ons eerste lustrum met Like & Win Acties. Er zullen boeken, gravures en gedrukte exemplaren van ons magazine te winnen zijn.

Wilt u ons steunen als donateur?
Door voor 17,50 euro per jaar donateur te worden, steunt u ons in onze werkzaamheden, ontvangt u vier keer per jaar het digitale magazine boordevol adellijke verhalen en adellijk nieuws en krijgt u voorrang bij en korting op door AiN georganiseerde excursies.

Doel AiN
Het primaire doel van AiN is het digitaal aanbieden van informatie over adel in Nederland en om dit mogelijk te kunnen blijven maken, is uw hulp nodig, want als stichting willen wij onze website uitbouwen tot een gebruiksvriendelijke database met steeds weer nieuwe informatie over adel in de ruimste zin: actualiteiten in de media, genealogisch nieuws, historische informatie, anekdotes en informatie over boeken, tentoonstellingen, lezingen, excursies, symposia en veilingen die gerelateerd zijn aan adel in Nederland.

Daarnaast zijn wij ook trots op boeken, een gravure en vier portretten die wij hebben weten aan te kopen en waarvoor wij een goede bestemming hebben weten te vinden:

* kasteel Rosendael ontving enkele boeken uit de voormalige kasteelbibliotheek
* kasteel Keukenhof kreeg een portret van jonkheer Carel Repelaer (1893-1976)
* de Hoge Raad van Adel kreeg een 18e-eeuwse gravure aangeboden van het Van Wassenaer-Obdam grafmonument in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag
* Museum Elburg kreeg drie portretten van de uitgestorven adellijke familie Van Boecop, die mede dankzij genereuze bijdragen van het Fonds A.H. Martens van Sevenhoven, het Monumenten Adviesbureau (Nijmegen) en verschillende particulieren deskundig gerestaureerd konden worden door de heer Rómulo Döderlein de Win.

Hoe word ik donateur?
U kunt donateur worden door een mail te sturen aan info@adelinnederland.nl. U ontvangt dan een bevestigingsmail met nadere informatie.

Wij hopen van harte dat wij op uw steun kunnen rekenen!

Met vriendelijke groet, mede namens het bestuur,

John Töpfer,
Directeur Stichting Adel in Nederland

P.S. volgt u ons al op
www.facebook.com/adelinnederland
www.twitter.com/adelinnederland
www.instagram.com/adelinnederland
www.youtube.com/channel/UCps5dRf1KPfWP4Pw0-Yqurg

Hieronder ziet u het filmpje van de onthulling en aanbieding van het portret van jonkheer Carel Repelaer in 2015 aan stichting Kasteel Keukenhof, dat op ons eigen YouTube kanaal staat.