Eerste Prinsjesdag Maurits & Aimée von Martels en Corinne Ellemeet

Afb. Maurits en Aimée von Martels bezig met de laatste voorbereidingen voor Prinsjesdag in Dalfsen. Foto met hartelijke dank aan FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK.
Afb. Maurits en Aimée von Martels bezig met de laatste voorbereidingen voor Prinsjesdag op hun boerderij in Dalfsen. Foto met hartelijke dank aan
FFU PRESS AGENCY COPYRIGHT FRANK UIJLENBROEK.

Jonkheer Maurits von Martels stond nummer 44 op de kandidatenlijst van het CDA en stond daarmee op een onverkiesbare plaats, maar na een succesvolle eigen campagne op de social media lukte het hem om met 21.510 voorkeurstemmen in de Tweede Kamer te komen. Hierbij was zijn slogan ‘Meer nuchter boerenverstand in de Tweede Kamer’, omdat hij als boer met een eigen melkveebedrijf met ruim 100 melkkoeien vindt dat de kloof tussen stad en platteland verkleind moet worden.

Vandaag is hij samen met zijn echtgenote jonkvrouwe Aimée de Blocq van Scheltinga voor het eerst als Kamerlid bij de opening van de Staten-Generaal in de Ridderzaal aanwezig en hierover vertellen zij in een interview online in De Stentor: www.destentor.nl/dalfsen/mijn-vrouw-heeft-maanden-gezocht-naar-het-juiste-hoedje~ae88f40a/.

Ook voor Corinne Ellemeet (voluit: jonkvrouwe Corinne de Jonge van Ellemeet) van GroenLinks is het de eerste Prinsjesdag als parlementariër en op haar facebookpagina staat een foto, waarop zij passend gekleed met hoed poseert met daarbij de tekst: “We zijn er klaar voor!”

Link naar een biografische schets van Maurits von Martels op AiN: www.adelinnederland.nl/tweede-kamerverkiezingen-15-maart-maurits-von-martels-cda/.

Link naar een biografische schets van Corinne Ellemeet op AiN: www.adelinnederland.nl/tweede-kamerverkiezingen-15-maart-corinne-ellemeet-groenlinks/.