Filmpje Mitternachtsquadrille Wiener Ball 2015

https://www.youtube.com/watch?v=et1Hivtl-5U. Over één maand op zaterdag 6 februari 2016 wordt in Noordwijk aan Zee voor de 48e keer het Wiener Ball georganiseerd, waarvoor de kaartverkoop onlangs via www.wienerball.nl gestart is. Traditiegetrouw zal de openingsdans van het bal door de debutanten worden uitgevoerd, maar ook dit jaar is er voor alle aanwezige gasten de traditionele Mitternachtsquadrille, die onder leiding zal zijn van Heinz Heidenreich, dansmeester van de Weense Staatsoper. In het filmpje kunt u terugzien hoe deze Mitternachtsquadrille op 7 februari van het afgelopen jaar er uitzag.

In de afgelopen weken zijn 64 debutanten al aan het oefenen geweest met danslessen voor hun debuut, waarbij de jongedames in het wit met diadeem in het haar zullen verschijnen en de jongeheren in rok of uniform. Dit jaar debuteren er telgen uit de volgende adellijke geslachten: Filz von Reiterdank, Alting von Geusau, Van Heemstra, Van Rechteren Limpurg, De Vos van Steenwijk, Laman Trip en Van Voorst tot Voorst. Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond in de Weense traditie, waarop 800-1000 gasten verwacht worden en waarbij de dames in het lang en de heren in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen zullen verschijnen? Kijk dan op de webpagina www.wienerball.nl. AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet in februari uitgebreid verslag voor u.

Afgelopen zaterdag stond er in het Stan Huygens Journaal in De Telegraaf een uitgebreid artikel over het Wiener Ball met foto’s van onder meer twee van de bestuursleden van de stichting: Claudia barones van Harinxma thoe Slooten en jonkheer Alfred Filz von Reiterdank. Link naar het artikel: http://www.telegraaf.nl/stanhuygens/24938682/__Uitkijken_naar_Weens_bal__.html