Franse onderscheiding voor Carel baron van Lynden

Afb. De Ambassadeur van Frankrijk (rechts), Luis Vassy, reikt de onderscheiding, behorende bij Chevalier de la Légion d’Honneur, uit aan Carel baron van Lynden. Foto met hartelijke dank en © aan Ambassade de France aux Pays-Bas/https://nl.ambafrance.org/Carel-J-H-baron-van-Lynden-Chevalier-de-la-Legion-d-Honneur-12-februari-2020.

Mr. Carel J.H. baron van Lynden was gedurende ongeveer 25 jaar honorair consul van Frankrijk in Rotterdam en deze functie vervulde hij ‘met waardigheid en toewijding’. De Franse Republiek onderscheidde hem als Chevalier de Légion d’Honneur als dank ‘voor zijn inzet ten behoeve van de versterking van de banden tussen onze twee landen en ter bevordering van de Franse economie en cultuur in Nederland’.

Op 12 februari jl. reikte Luis Vassy, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland, hem op de Residentie van Frankrijk in Den Haag de onderscheiding uit.

Link naar het hele bericht op de site van de Ambassade de France aux Pays-Bas (met de toespraken van de Franse ambassadeur en Carel baron van Lynden): https://nl.ambafrance.org/Carel-J-H-baron-van-Lynden-Chevalier-de-la-Legion-d-Honneur-12-februari-2020