Herdenkingsbijeenkomst Philips Willem van Oranje (1554-1618): 20 februari in Buren

Afb. Philips Willem Prins van Oranje Graaf van Buren door Michiel Jansz. van Mierevelt. Coll. Rijksmuseum Amsterdam.

Museum Buren en Oranje organiseert op dinsdag 20 februari in Buren een herdenkingsbijeenkomst ter gelegenheid van de 400ste sterfdag van Philips Willem Prins van Oranje Graaf van Buren.

Philips Willem was de oudste zoon van Willem van Oranje uit diens eerste huwelijk met Anna van Egmond Gravin van Buren. Philips Willem werd 13 jaar oud als student aan de Universiteit van Leuven door Spaanse soldaten gevangen genomen en als gijzelaar meegenomen naar Spanje. Hij zou zijn vader uiteindelijk nooit terugzien en met zijn halfbroers voerde hij na zijn terugkeer een strijd over de erfenis. Hij huwde Eleonora de Bourbon, een nichtje van de Franse Koning Hendrik IV, en overleed kinderloos in 1618

De locatie is de St. Lambertuskerk in Buren en de aanvang is 19.00 uur. De toegang is gratis. Tijdens deze bijeenkomst zal de biografie ‘Philips Willem. De verloren zoon van Willem van Oranje’ van P.J. Schipperus gepresenteerd worden en de schrijver zal hierover een lezing geven.

Link naar meer informatie over het boek: www.kok.nl/boek/philips-willem/.
Link naar het programma: http://oranje-nassau.org/collectienassau/wp-content/uploads/2018/02/Programmaboekje-Herdenking-Philips-Willem.pdf.