Heropening kasteel en park Rosendael

Afb. Kasteel Rosendael gezien over de rozentuin met op de achtergrond de beroemde schelpengrot, foto met hartelijkedank aan GLK.

Maandenlang zijn kasteel en park Rosendael gesloten geweest voor publiek, maar nu is er zicht op de heropening. De kasteelwinkel is woensdag 28 april voor het eerst weer open. In de kasteelwinkel vind je een wisselend aanbod van originele cadeau-artikelen voor jong & oud en (h)eerlijke streekproducten. De winkel is open van dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Van vrijdag t/m zondag is ook het terras voor het kasteelcafé weer geopend, voor koffie met gebak of een heerlijke lunch met uitzicht op het kasteel.

Kasteel Rosendael is één van de zeven opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). Rosendael kwam in 1977 als legaat van Willem Frederik Torck baron van Pallandt (1892-1977) in het bezit van GLK en die restaureerde huis en park, met daarin de beroemde Bedriegertjes, zorgvuldig. Het kasteel is zó ingericht alsof de familie Van Pallandt even weg is.

Park
Vanaf dinsdag 11 mei is hopelijk ook het park weer geopend mits het openingsplan van de overheid gehandhaafd blijft. Het park rond het kasteel is één van de fraaiste en oudste landschapsparken van ons land. Het biedt een prachtige omgeving voor een wandeling met de speciale Beleef!plattegrond die bezoekers informatie geeft over de bijzondere boomsoorten en kunstwerken. De bekende tuinsieraden zoals de “Bedriegertjes” zijn er te bewonderen en bezoekers kunnen een kijkje nemen tussen de stammen van de reuzenlevensboom, het water oversteken via de stapstenen en als het mooi weer is een blik werpen in de Oranjerie, die nu nog even fungeert als winterstalling voor de kuipplantencollectie. Download ter plaatse ook een van de digitale wandelroutes, zoals de bijzondere bomenroute. Voor kinderen is er een leuke speurtocht.

Kasteel
Nieuw dit seizoen is dat het hele kasteel nu ook zonder rondleiding te bezoeken is. Met de IZI Travel app krijgen bezoekers informatie over de salons en collectie op de begane grond en bovenverdieping en kunnen zo de sfeer van een bewoond kasteel ervaren. Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Graven en hertogen van Gelre hadden hier hun residentie. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien.

Vrijwilligers gezocht
Kasteel Rosendael kan niet zonder vrijwilligers! Voor de nieuwe openstelling zoekt kasteel Rosendael nog diverse vrijwilligers, onder andere receptiemedewerkers en gastvrouwen/-heren. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar: rosendael@glk.nl

Openingsinformatie:

Vanaf 28 april: winkel en buitenterras voorterrein
Winkel: van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Terras: van vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Vanaf 11 mei: winkel, park en buitenterras Oranje-rie

Winkel en park: van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Terras Oranje-rie: dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur

Vanaf 26 mei: kasteel en park, winkel en horeca geheel geopend
Kasteel: zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Online reserveren verplicht.
Winkel en park: van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Oranje-rie: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Let op: al deze data en tijden zijn onder voorbehoud en afhankelijk van mogelijke bijstellingen in het openingsplan van de overheid. Op onze website staan de meest actuele openingstijden.