Het heeft Z.M. de Koning behaagd: L.L.A.M. Leemans-jonkvrouwe van Nispen tot Pannerden

Afb. V.l.n.r. mevrouw Carla Breuer, burgemeester van Teylingen, mevrouw L.L.A.M. Leemans-jonkvrouwe van Nispen tot Pannerden en echtgenoot de heer J.W. Leemans. Foto: met hartelijke dank aan de gemeente Teylingen/Sven van der Vlugt/Sven van der Vlugt fotografie

Op maandag 14 juni jl. kreeg mevrouw L.L.A.M. Leemans née jonkvrouwe Van Nispen tot Pannerden uit handen van mevrouw Carla Breuer, burgemeester van Teylingen, een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Vanwege haar vele verdiensten werd zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Leemans bewoont met haar echtgenoot buitenplaats Oostergeest in Warmond en is onder meer actief lid van de erfgoedtafel Landgoederenzone. Ook is zij provinciaal vrijwilliger van de Vereniging Historische Buitenplaatsen. Al twintig jaar organiseert en coördineert zij buitenlessen voor 300 basisschoolleerlingen per jaar op Oostergeest met lessen over geschiedenis, natuur en cultuur. Zij is een zeer betrokken pleitbezorger van de waarde van de historische buitenplaatsen als cultureel erfgoed.

In het komende magazine van de stichting Adel in Nederland volgt een uitgebreider artikel hierover. Ook benieuwd naar dit artikel en ons digitale magazine? Voor 17,50 euro per jaar wordt u donateur en ontvangt u vier keer per jaar ons digitale magazine in uw mailbox. Mail voor meer informatie naar info@adelinnederland.nl.