‘Holland op de kaart’ & de Stichting Creatief Onderwijs van Ilona van Voorst tot Voorst

Afb. 1. Ilona van Voorst tot Voorst met de winnares van een geslaagde middag ‘Holland op de kaart’ in verzorgingshuis Oldeslo. Foto met hartelijke dank aan Stichting Creatief Onderwijs.

Ilona barones van Voorst tot Voorst ontwikkelde enkele jaren geleden ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van ons Koninkrijk een spannend en vrolijk spel, waarmee jong en oud spelenderwijs kennis kan maken met onze vaderlandse geschiedenis en de belangrijke rol die de Oranjes daarin speelden. Het spel is nu uitgebreid met bijna levensgrote speelkaarten en heet in deze vorm ‘Holland op de kaart’. Daarnaast is zij de drijvende kracht achter de Stichting Creatief Onderwijs, waarbij scholen in heel Nederland onder het motto ‘Adopteer een verzorgingshuis’ een verzorgingshuis onder hun hoede kunnen nemen, met als doel om jongeren met ouderen in contact te brengen om zo het maatschappelijk bewustzijn en de betrokkenheid van jongeren op deze manier te vergroten.

Afb. 2. Een vrolijke afsluiting van een geslaagde middag met twee gekroonde winnaars. Foto met hartelijke dank aan Stichting Creatief Onderwijs.

Op dinsdagmiddag 24 oktober kwamen groepen leerlingen van 4 verschillende scholen op bezoek op huis Oldeslo in Den Haag om ‘Holland op de kaart’ te komen spelen samen met bewoners van het verzorgingshuis. Het werd een ongedwongen middag, waarin jongeren en ouderen met elkaar konden kennismaken en delen, waarbij de kennis van de vaderlandse geschiedenis ook nog eens geoefend werd.

Een scholier en een bewoonster van het verzorgingshuis werden tot winnaar van het spel uitgeroepen, om vervolgens tot koning en koningin gekroond te worden. Toeval of niet, maar de winnares was in koninklijk blauw gekleed, wat de middag een extra feestelijk tintje gaf!

Link naar meer informatie over en bestelmogelijkheid van het Koningsspel: www.koningsspel.nl.

Link naar meer informatie over de Stichting Creatief Onderwijs: www.adopteereenverzorgingshuis.nl.