Jan Reint baron de Vos van Steenwijk: nieuwe voorzitter Overijssels Particulier Grondbezit

Afb. Jan Reint baron de Vos van Steenwijk, screenshot met dank aan RTV Utrecht.
Afb. Jan Reint baron de Vos van Steenwijk, screenshot met dank aan RTV Utrecht.

Het Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) verenigt 250 particuliere grondbezitters (grondeigenaren, landgoed-, bos-, natuureigenaren, verpachters, enz.) met een gezamenlijke oppervlakte van 38.000 hectare in Overijssel. Op 10 oktober jl. is Jan Reint de Vos van Steenwijk in de algemene ledenvergadering van de OPG de nieuwe voorzitter geworden. Hij heeft persoonlijk grote affiniteit met het Overijsselse grondbezit door zijn betrokkenheid bij het familielandgoed De Gelder en hij voert vanwege dit familiebezit de historische titels heer van De Gelder, Hagenvoorde en De Krijtenberg.

Op de website van OPG zegt hij naar aanleiding van zijn voorzitterschap: Een goede samenwerking tussen overheden, particuliere eigenaren en natuurbeschermingsorganisaties is van groot belang als basis voor wederzijds begrip, vertrouwen en maatschappelijk draagvlak voor behoud en ontwikkeling van particuliere eigendommen in Overijssel. Particulieren voegen diversiteit, bijzondere vormgeving, identiteit en een verhaal toe aan het mooie Overijsselse landschap.”

Jan Reint de Vos van Steenwijk is werkzaam in de financiële dienstverlening, is bestuurder en voorzitter van goede doelen fondsen en is Landcommandeur van de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht.

Link naar de website van OPG: www.grondbezit.nl.

Screenshot met dank aan RTV Utrecht.