Jonkheer Stephan Gerard Boreel: 14e Baronet

Afb. Jonkvrouw Reiniera Boreel tekent de Statutory Declaration. Staand van links naar rechts: Marc Scheidius, secretaris van de Hoge Raad van Adel, jonkheer Pieter de Savornin Lohman, voorzitter van de Hoge Raad van Adel, en jonkheer Stephan Gerard Boreel, 14e baronet. Foto met hartelijke dank aan de Hoge Raad van Adel.

De familie Boreel behoort sinds 1814 tot de Nederlandse adel met het predikaat jonkheer/jonkvrouwe, maar in 1645 werd een voorvader al door Koning Karel I van Engeland verheven tot Baronet. Deze niet-adellijke, maar wel erfelijke titel geeft de drager het recht het Engelse predikaat Sir te voeren en onlangs volgde Jonkheer Stephan Gerard Boreel als Chef de Famille op als 14e Baronet. Volgens Engels gebruik is hij nu Sir Stephan Gerard Boreel, 14th Baronet (meestal geschreven als Bt. of Bart.), terwijl zijn echtgenote zich nu Lady Boreel kan laten noemen.

Voor een uitgebreid verslag over een officiële handeling die hiervoor onlangs bij de Hoge Raad van Adel plaatsvond, zie: https://www.hogeraadvanadel.nl/actueel/nieuws/2018/01/31/de-baronetcy-boreel-of-amsterdam.