Juwelen! Schitteren aan het Russische hof: t/m 3 mei Hermitage Amsterdam

Afb. Links het grote portret van Koningin Anna Paulowna, echtgenote van Koning Willem II. Zij was een dochter van Keizer Paul I van Rusland.

T/m 3 mei is in museum Hermitage Amsterdam deze tentoonstelling te zien over juwelen, kleding en mode aan het Russische hof te zien. Portretten, sieraden, kleding en kledingaccesoires vertellen het verhaal van de superrijken in het Russische Keizerrijk aan de hand van thema’s als huwelijk, kinderen, feesten en rouw.

Niet alleen de familie Romanov, de Keizerlijke Familie, is op deze tentoonstelling goed vertegenwoordigd, maar ook bekende adellijke Russische geslachten als Youssouppov, Orlov, Gortsjakov en Sheremetev. In het komende magazine van de stichting Adel in Nederland leest u de verhalen bij deze roemrijke families, die u niet op deze tentoonstelling te weten komt.

Voor meer informatie over deze tentoonstelling en bezoekmogelijkheden zie https://hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/juwelen2/

Benieuwd naar de verhalen bij deze tentoonstelling in ons digitale magazine? Voor 17,50 euro per jaar wordt u donateur en ontvangt u vier keer per jaar ons digitale magazine in uw mailbox. Mail voor meer informatie naar info@adelinnederland.nl.