Kasteel Amerongen: succesvol symposium & boekpresentatie

Afb. 1. Een aandachtig gehoor voor onder meer prof. dr. Beatrice de Graaf op het symposium. Op de eerste rij nakomelingen van de gastheer van de Duitse keizer, Godard graaf van Aldenburg Bentinck: leden van de families De Brauwere en Von Ilsemann.
Afb. 2. Het op het symposium gepresenteerde boek van Paul Moeyes over het verblijf van Wilhelm II op Amerongen.

Afgelopen zaterdag organiseerde Kasteel Amerongen een symposium in de St.-Andrieskerk over Wilhelmina en de komst van Wilhelm II. Op 11 november 1918 arriveerde keizer Wilhelm II in Nederland en werd ondergebracht in Kasteel Amerongen. Wat was de achtergrond van zijn komst naar Nederland? In hoeverre was koningin Wilhelmina daarbij betrokken? En wat betekende zijn komst voor de hoogadellijke dynastie van de Hohenzollerns? Prof. dr. Beatrice de Graaf, prof. dr. Jacco Pekelder en Paul Moeyes waren de sprekers en van laatstgenoemde werd ook het boek ‘Het kleine keizersdrama in Amerongen’ gepresenteerd. Het boek biedt veel nieuwe informatie over de periode dat de Duitse keizer op Amerongen verbleef en is een aanrader! Voor meer informatie zie https://www.moeyes.nl/nl/nieuws/7-boeken/102-het-kleine-keizersdrama-in-amerongen.

In het decembernummer van het digitale magazine van AiN komt een uitgebreid bericht over dit symposium met daarbij een groepsfoto van prof. dr. Beatrice de Graaf samen met nakomelingen van Godard graaf van Aldenburg Bentinck, gastheer van de keizer op Amerongen: leden van de familie De Brauwere en Von Ilsemann.

Bent u ook geïnteresseerd in dit digitale magazine? Voor 17,50 euro per jaar ontvangt u niet alleen het decembernummer, maar ook de drie eerder dit jaar verschenen uitgaven in uw mailbox. Mail voor meer informatie naar nieuwsbrief@adelinnederland.nl.

Afb. 3. Kasteel Amerongen: eeuwenlang bewoond door de adellijke familie Van Reede, Earls of Athlone, en hun erfopvolgers de familie Van Aldenburg Bentinck.