Kerst op kasteel Amerongen 15 dec. t/m 6 jan.: maak nu kans op 2 gratis toegangskaarten!

Afb. 1. Een feestelijk gedekte tafel in de grote zaal van kasteel Amerongen.

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de Duitse Keizer Wilhelm II aankwam op Kasteel Amerongen en tijdens zijn verblijf maakte hij Kerst mee op het kasteel. Deze sfeervolle tijd werd ook toen gevierd en ook u kunt dit jaar ervaren hoe dat was! Beleef Kerst zoals dat rond 1918 plaatsvond op Kasteel Amerongen in het fraai versierde Huys en met verschillende kerstactiviteiten. Keizerlijke Kerst is van 15 december 2018 tot en met 6 januari 2019.

Dankzij de gewaardeerde medewerking va kasteel Amerongen, mag de Stichting Adel in Nederland 2 x twee kaarten verloten! Wilt u kans maken op twee gratis kaarten? Stuur dan een mail naar info@adelinnederland.nl. Meedoen kan tot vrijdag 14 december 24.00 uur. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

In 1557 werd het adellijke geslacht Van Reede eigenaar van Amerongen en zij herbouwde het na de verwoesting in 1673 door de Franse troepen in de grootse stijl waarin we het nu nog kunnen bewonderen. Hun erfopvolgers, de graven Van Aldenburg Bentinck, bezaten het tot in 1977, maar wanneer je er nu rondloopt, is het nog steeds zoals het was: een bewoond, eeuwenoud familiehuis met een adellijk allure van Europees niveau. Een huis dat zelfs een rol in de Europese geschiedenis speelde toen de Duitse Keizer in 1918 hier een gastvrij toevluchtsoord vond.

Afb. 2. Een blik in de bibliotheek.

Amerongen is voor Kerst geheel in passende sfeer gebracht en u kunt naast de reguliere openstellingen voor groepsbezoek ook op verschillende zondagen op eigen gelegenheid in het kasteel rondkijken. Op Tweede Kerstdag is er zelfs live kerstmuziek in het kasteel!

Link naar meer informatie over openingstijden en bezoekmogelijkheden op https://www.kasteelamerongen.nl/agenda/een-keizerlijke-kerst