Koninklijke onderscheiding A.W. baron Schimmelpenninck van der Oye

Afb. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene van Voorschoten speldt de koninklijke onderscheiding op bij A.W. baron Schimmelpenninck van der Oye. Foto met hartelijke dank aan www.kasteelduivenvoorde.nl.

Op donderdag 18 januari jl. vond op kasteel Duivenvoorde de nieuwjaarsreceptie plaats met een grote verrassing voor A.W. baron Schimmelpenninck van der Oye. Duivenvoorde is sinds 1226 nooit verkocht, maar altijd vererfd via de adellijke geslachten Van Wassenaer, Torck, Van Neukirchen genaamd Nyvenheim, Steengracht en Schimmelpenninck van der Oye, tot het in 1960 in een stichting werd ondergebracht.

A.W. baron Schimmelpenninck van der Oye is een nakomeling van de familie die het als laatste in particulier bezit had en is actief bij de stichting betrokken: in de jaren 1984-2010 was hij lid van het bestuur en vanaf 2001 was hij hiervan voorzitter. In deze jaren is hij zeer belangrijk geweest voor de ‘landgoedvisie Duivenvoorde’ en het plan voor het herstel van het 19e-eeuwse landschapspark. Ook zette hij zich sterk in voor het vergroten van de publieke toegankelijkheid van Duivenvoorde als centrum van cultuur en natuur, wat sindsdien als uitgangspunt dient voor nieuwe ontwikkelingen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie ontving baron Schimmelpenninck van der Oye tot zijn grote verrassing uit handen van burgemeester Pauline Bouvy-Koene van Voorschoten een koninklijke onderscheiding en bleek dat hij benoemd was tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer weten over kasteel Duivenvoorde? Kijk dan op www.kasteelduivenvoorde.nl.