AiN 5 jaar: Like & Win 2 kaarten voor de lezing door de Hertog van Devonshire op dinsdag 26 september in het Rijksmuseum

Afb. 1. His Grace The Duke of Devonshire. Foto met dank aan Stichting Daniël Marot Fonds.
Afb. 1. His Grace The Duke of Devonshire voor Chatsworth, dat sinds 1549 familiebezit is. Foto met hartelijke dank aan Stichting Daniël Marot Fonds.

Vijf jaar geleden begon AiN op 23 september 2012 als groep op Facebook en dat vieren we deze week met verschillende acties, zoals twee kaarten die we verloten voor de lezing door de Hertog van Devonshire op dinsdag 26 september voor het Daniël Marot Fonds in het Rijksmuseum om 20.00 uur.

Door dit bericht te ‘liken’ op onze Facebookpagina of door een mail te sturen naar info@adelinnederland.nl maakt u voor twee personen kans om als gasten van AiN bij deze lezing aanwezig te zijn.

Deelname aan deze actie loopt tot maandag 25 september 12.00 uur en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

De lezing van His Grace The Duke of Devonshire in het Rijksmuseum gaat over ‘Chatsworth, de geschiedenis, het heden en de toekomst van een Engels country house’. Chatsworth behoort tot de mooiste ‘stately homes’ in het Verenigd Koninkrijk en is sinds 1549 in het bezit van de familie Cavendish.

Peregrine Cavendish, 12th Duke of Devonshire, werd in 2004 na het overlijden van zijn vader, de 11de Hertog, eigenaar en bewoner van Chatsworth. Samen met zijn echtgenote, The Duchess of Devonshire née Amanda Carmen Heywood-Lonsdale, heeft hij een programma van restauratie en modernisering ingezet, waarbij het doel is om moderne kunst in het huis te introduceren.

De verzameling kunst op het huis behoort tot de grootste en rijkste particuliere verzamelingen in de wereld en kent vele topstukken op het gebied van onder meer de schilder- en beeldhouwkunst. Het huidige huis dateert uit de 17e eeuw en werd door de 1e Hertog gebouwd, die een vertrouweling van Koning-Stadhouder Willem III was, maar ook in de eeuwen daarna is het huis vergroot en verrijkt.

Het Daniël Marot Fonds heeft ter gelegenheid van het lustrum van de vijfde Daniël Marot Lezing de Hertog bereid gevonden om over Chatsworth te komen spreken.

Meer weten over Chatsworth? Kijk dan op www.chatsworth.org.

Afb. 2. Chatsworth gezien over het Grand Canal. Foto met dank aan www.chatsworth.org/.
Afb. 2. Chatsworth gezien over het Grand Canal. Foto met dank aan www.chatsworth.org/.