Lezing ‘Baron Van Verschuer en zijn collectie Delfts aardewerk’: 16 april in Museum Arnhem

Verschuer, links W.F.K. baron van
Afb. Foto uit ca. 1865-1870 met links Willem Frederik Karel baron van Verschuer (1845-1922), foto part. coll.

In het Museum Arnhem is momenteel de tentoonstelling ‘Adellijk Aardewerk – verzameld door baron Van Verschuer’ te zien. Op zaterdag 16 april geeft conservator Kristin Duysters hierover tussen 14.00-15.00 uur een lezing. Deze lezing is gratis net als de toegang tot het museum, omdat het dan museumweekend is. U dient zich vooraf wel via info@museumarnhem.nl op te geven.

De conservator zal ingaan op de belangrijkste kenmerken van de collectie van Willem Frederik Karel baron van Verschuer (1845-1922) en op het belang van de verzameling voor de collectie Nederland. Ook zal de context waarbinnen de verzameling tot stand kwam, worden toegelicht: zijn familie, andere verzamelaars van Delfts aardewerk, bij welke antiquairs en veilinghuizen hij zijn spullen kocht en over Arnhem als cultureel centrum van het oosten. Vele topstukken, maar ook komische stukken en voorwerpen waarvan we de functie niet meer weten, passeren de revue.

Link naar de webpagina van Museum Arnhem met meer informatie over de tentoonstelling: www.museumarnhem.nl/NL/agenda/tentoonstellingen/adellijk-aardewerk?gclid=CLjV85nz5csCFbEW0wodn2sF0g