Like & Win: Wilhelm – een omstreden eilandgast

Afb. Op de voorkant van het boek een ingekleurde foto van Kroonprins Wilhelm tijdens zijn verblijf op het eiland Wieringen in de Zuiderzee.

In november 1918 vluchtte de Duitse Keizer Wilhelm II naar Nederland, maar veel minder bekend is, dat ook zijn zoon Wilhelm de Kroonprins hier een toevlucht zocht. Vijf jaar verbleef hij op het eiland Wieringen in de toenmalige Zuiderzee in omstandigheden die een schril contrast vormden met de luxe waarin hij opgegroeid was.

Auteurs John Dehé en Paul von Wolzogen Kühr deden niet alleen uitgebreid onderzoek naar zijn verblijf op Wieringen, maar ook naar de jaren ervoor en erna. Het resulteerde in dit mooie boek boordevol informatie en nieuwe feiten, die duidelijk maken dat de Kroonprins niet altijd even sympathiek was en dingen deed die ook zijn naasten nog wel eens aanleiding voor zorgen gaf.

Mail of Like & Win!
Door dit bericht op de facebookpagina van AiN te liken of door een mail te sturen naar info@adelinnederland.nl, maakt u kans om dit boek te winnen. Meedoen kan tot woensdag 11 december 24.00 uur en over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Heeft u het boek niet gewonnen, maar wilt u het graag bestellen? Dan kan dat via de site van één van de auteurs: https://www.johndehe.nl/.

Link naar een artikel online met een filmpje, waarin de auteurs aan het woord komen over het boek https://www.nhnieuws.nl/nieuws/256180/nieuw-onthullend-boek-gepresenteerd-over-duitse-kroonprins-wilhelm-een-omstreden-eilandgast