National Geographic: Vincent Mock

Afb. Links: ‘Dusky Shark’ door Vincent Mock, foto met dank aan Van Vlissingen Art Foundation en rechts: Vincent Mock, afbeelding met dank aan www.twitter.com/vincentmockart.

Op de site van National Geographic is een uitgebreid artikel te vinden over de Nederlandse kunstenaar jonkheer Vincent Mock. Vincent Mock heeft altijd al een fascinatie voor de natuur gehad en na zijn BA gehaald te hebben en filosofie gestudeerd te hebben, zocht hij de Afrikaanse wildernis op om zich in te zetten voor natuurbehoud. In de natuur vond hij als kunstenaar zijn inspiratiebron: eerst alleen door middel van tekenen en schilderen, maar later ook door het maken van levensgrote sculpturen van bedreigde zeedieren.

Link naar het uitgebreide artikel op National Geographic: https://www.nationalgeographic.nl/nederlandse-kunstenaar-brengt-haaien-tot-leven.

In Porto Cervo (Sardinië) is tot 30 september zijn expositie AMO te zien . Meer informatie hierover is te zien en te lezen op de site van Vincent Mock: https://vincentmock.com/amo-expo/.