Nazomerexcursie AiN zaterdag 29 september: nog enkele plekken vrij

Afb. 1. Zicht vanuit het Hof Van Heeckeren op de Walburgiskerk met rechtsboven een blik op de tentoonstelling ‘Adel in beeld’ en rechtsonder het Van Heeckeren grafmonument in de Walburgiskerk.

Op zaterdag 29 september 2018 organiseert de Stichting Adel in Nederland een excursie naar Zutphen. Inmiddels heeft zich al een grote groep aangemeld. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, maar wees snel! Wij hebben een interessant programma samengesteld rondom de tentoonstelling ‘Adel in beeld’ in het Hof van Heeckeren in Zutphen:

10.30-11.00:
ontvangst met koffie of thee en appelgebak of een muffin
11.00-11.30:
korte stadswandeling in het teken van de adellijke familie Van Heeckeren en de Zutphense adel
11.30-12.30:
rondleiding onder begeleiding van een deskundige gids in de Walburgiskerk met adellijke grafcultuur en een bezoek aan de Librije, de unieke openbare leeszaal uit de 16e eeuw
12.30-13.30:
uitgebreid koud en warm lunchbuffet met soep, broodjes, salade, vis, fruit en een warme snack, en koffie/thee/melk/karnemelk/jus d’orange
13.30-14.30:
lezing ‘Adel in beeld op het Hof van Heeckeren’
14.30:
bezoek aan de tentoonstelling ‘Adel in beeld’ in het Hof van Heeckeren/de Musea Zutphen met gelegenheid beide hierin gevestigde musea te bezoeken, die recent heropend zijn.

Deelnamekosten voor donateurs + 1 introducé: 39,50 euro p.p. (opm.: heeft u een museumjaarkaart, dan betaalt u 27,00 euro p.p., dit geldt ook voor uw introducé).
Deelnamekosten voor niet-donateurs: 44,50 euro p.p. (opm.: heeft u een museumjaarkaart, dan betaalt u 32,00 p.p.)

Let op: bent u nog geen donateur, maar besluit u dat nu te doen voor 17,50 euro per jaar, dan krijgt u meteen voor u en uw introducé 5,00 euro p.p. excursiekorting! U ontvangt daarnaast dit jaar vier keer ons digitale magazine boordevol adellijke verhalen en informatie!

U kunt zich voor deze excursie (en eventueel meteen als donateur) opgeven via info@adelinnederland.nl. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij!

Afb. 2. Bruiklenen uit adellijk bezit op de tentoonstelling ‘Adel in beeld’.