Nieuwe ‘Arcadië’: vol informatie over adel, buitenplaatsen en landgoederen

Afb. De voorkant van de nieuwe 'Arcadië'.
Afb. De voorkant van de nieuwe ‘Arcadië’.

Het magazine ‘Arcadië’ wordt uitgegeven door de Stichting Vrienden Particuliere Buitenplaatsen en in de nieuwste uitgave valt ook dit keer weer veel te lezen op het gebied van adellijk erfgoed.

Zo staat er een uitgebreid artikel in vol informatie over huis en heerlijkheid Berkenrode en zijn bewoners. Verder een boeiend verhaal over het restauratieproces van kasteel Borgharen, dat onder andere door de baronnen De Rosen de Borgharen bewoond werd.

Bijzonder is ook het artikel waarin verteld wordt over het vakantiedagboekje van Abrahamina Johanna Geertruida de Bie (1907-1997), waarin zij als twaalfjarige haar bezoeken aan verschillende landgoederen en buitenplaatsen met adellijke bewoners beschreef.

In een uitgebreid interview vertelt mevrouw Daniëls hoe zij en haar familieleden als nazaten van de patriciaatsfamilie Royaards van Scherpenzeel het 1000 hectare grote landgoed Scherpenzeel in 2002 in een landgoedstichting hebben ondergebracht om het voortbestaan te continueren.

Voor 30 euro per jaar wordt u donateur, steunt u de werkzaamheden van deze stichting, kunt u deelnemen aan excursies en krijgt u ook nog eens dit zeer lezenswaardige magazine.

Link naar de website van deze stichting: www.vriendenphb.nl