Nieuwe generatie treedt aan op kasteel Rechteren

In het afgelopen weekeinde stond er in meerdere kranten (het AD, de Stentor, het Eindhovens Dagblad, enz.) een interview met Christiaan graaf van Rechteren Limpurg (45). Sinds het overlijden van zijn tante onlangs, vertegenwoordigt hij samen met zijn vier zoons de nieuwste generaties Van Rechteren op Rechteren – het enige kasteel in Nederland, dat nog steeds in het bezit is van de familie met dezelfde naam. Vanaf zijn 18e wist hij, dat hij zijn tante ooit zou opvolgen, maar of hij er met zijn gezin gaat wonen, weet hij nog niet, want hun woonboerderij in de nabijheid is meer geschikt voor kinderen, dan het kasteel met zijn historische inrichting.

Hij voelt zich uitverkoren, dat hij het kasteel geërfd heeft, maar ziet zichzelf vooral als een rentmeester die verantwoordelijk is. Over zijn familie zegt hij: “Het is mooi een Van Rechteren te zijn. Maar je moet het wel waarmaken. Je moet het als méns doen. Je kunt je in je leven niet beroepen op hoe je heet.”

Inmiddels is het gezin sinds drie jaar in Dalfsen ingeburgerd en is zijn echtgenote Willemijn (‘als geboren De Muinck Keizer ook niet direct van de straat’, aldus De Stentor) actief als voorzitter van de Stoomfabriek, het nieuwe theater in Dalfsen.

Link naar het interview online op de website van De Stentor met meerdere foto’s: www.destentor.nl/regio/dalfsen/binnenkijken-in-mythisch-kasteel-rechteren-1.6802120

Link naar het interview op de website van de Tubantia met een foto: www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/almelose-graaf-van-rechteren-erft-kasteel-in-dalfsen-1.6804551