Nieuwe Grootmeester Souvereine Orde van Malta

Afb. Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto 80e Grootmeester Souvereine Orde van Malta. Foto met dank aan www.orderofmalta.int/Conclave 2 maggio 2018 © Remo Casilli

Gisteren werd in Rome Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto gekozen tot de 80e Grootmeester van de Soevereine Orde van Malta. Het verkiezingsorgaan vergaderde in de Magistral Villa, een van de twee institutionele zetels van de Orde van Malta in Rome.

Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto (1944) stamt uit een grafelijke familie en is sinds 1985 met de Orde verbonden. Link naar zijn biografie: www.orderofmalta.int/government/lieutenant-grand-master/.

Volgens de grondwet van de Orde is de Grootmeester het soevereine en religieuze hoofd van de Orde. Hij is gekozen voor het leven, moet zich volledig wijden aan de ontwikkeling van de werken van de Orde en een voorbeeld zijn van het leven volgens christelijke beginselen voor zijn leden.

De eerste officiële opdracht van de Grootmeester is het voorzitten van de 60e Orde van Malta Internationale Pelgrimstocht naar Lourdes, die plaatsvindt van 5 tot 8 mei.

Link naar het hele persbericht op de website van de Souvereine Orde van Malta: www.orderofmalta.int/2018/05/02/fra-giacomo-dalla-torre-elected-80-grand-master-order-of-malta/.