Nieuwe magazine AiN: boordevol verhalen, informatie en foto’s

ain_magazine_j1n4_cover
De voorkant van het augustusnummer van het digitale magazine van AiN.

ain-augustus-2017-1

Deze week kregen de donateurs van AiN het augustusnummer toegestuurd, dat weer vol adellijke verhalen staat en rijk geïllustreerd is.

In het hoofdartikel dit keer het verhaal van de Zeeuwse buitenplaats Molenwijk, die nauw met de geschiedenis van de familie Boddaert verbonden is.

Ook zijn er weer nieuwe verhalen in de vaste rubrieken:
Moord & Brand: Het ongeval van Frederik Ernst Leopold graaf van Bylandt (1911-1935), met daarbij een serie zeer fraaie foto’s van deze jonggestorven graaf, dankzij de vriendelijke medewerking van L. graaf van Limburg Stirum.

ain-augustus-2017-2
Thuis heb ik nog een ansichtkaart: Schloss Gaildorf & de Bentincks.
Het verhaal bij een graf: Het lege Van Wassenaer graf in ‘s-Gravenhage: ‘Hier staet hij wel soals gij ziet, maer hij en leit er niet’.
Op stand aan de wand: Het portret van jonkvrouw Elisabeth Carolina Boddaert (1866-1948) Gevallen voor het vaderland: Jonkheer Alexander van Geen (1903-1942) en de ondergang van Hr.Ms. De Ruyter.

ain-augustus-2017-3
Dit keer zijn er uitgebreide In Memoriams over mr. Hendrik Nicolaas Cornelis baron van Tuyll van Serooskerken, heer van Heeze, Leende en Zesgehuchten (1916-2017) en jonkheer Willem Leonard den Beer Poortugael (1938-2017) en hun levensverhalen kenmerken zich beiden door bijzondere inzet voor historisch erfgoed.

Natuurlijk is er ook nu weer genealogisch nieuws met een overzicht van geboortes (Six, Von Weiler, Hooft Graafland, Van Suchtelen, Van Imhoff), huwelijken (Van Heeckeren van Waliën, Van Wassenaer en Van Heeckeren van Brandsenburg) en overledenen (D’Aulnis de Bourouill, Gericke d’Herwynen, Van Tuyll van Serooskerken, Den Beer Poortugael, Smissaert, De Ranitz, Greven, Van Nispen tot Sevenaer en De Brauw).

ain-augustus-2017-4
Wat de rubriek Huwelijken dit keer extra bijzonder maakt, is dat alle drie onlangs gehuwde echtparen hun medewerking verleenden en een foto ter beschikking stelden van hun mooiste dag. Hierbij nogmaals heel hartelijk dank aan de echtparen Van Heeckeren van Waliën-Beekhuis, Van Wassenaer-Lynch en Van Heeckeren van Brandsenburg-Cooney, die we hierbij nog vele gelukkige jaren samen toewensen!

Wilt u dit digitale magazine ook ontvangen samen met de drie eerder dit jaar verschenen uitgaven en de twee nog komende? Word dan voor 17,50 euro per jaar donateur. U ontvangt dan zes keer per jaar ons magazine in uw mailbox en heeft daarnaast voorrang bij en korting op onze excursies! Meer weten? Stuur dan een mail naar nieuwsbrief@adelinnederland.nl.