Nieuwe site Nederlandse Kastelen Stichting

Afb. De startpagina van de nieuwe site van de Nederlandse Kastelen Stichting met een fraaie luchtfoto van kasteel Hoensbroek, dat eeuwenlang in het bezit was van de markiezen en graven Van en tot Hoensbroeck.

De Nederlandse Kastelen Stichting (NKS) heeft een nieuwe site: www.kastelen.nl. Op de nieuwe site is makkelijk en overzichtelijk informatie over de NKS te vinden. Allereerst over het nieuwe NKS-profiel, de opgerichte NKS-expert groep en vanzelfsprekend ook over de activiteiten waar de NKS zich op concentreert: de themadossiers ‘ensemblewaarde’ en ‘klimaatadaptatie’ en de bescherming van individuele kastelen en buitenplaatsen.
Aan liefhebbers van meer achtergrondinformatie over kastelen en buitenplaatsen is ook gedacht: de nieuwe site bevat overzichten van en verwijzingen naar de bijzondere NKS-bibliotheek, de archieven (waaronder dat van professor Jaap Renaud) en ook het kastelenlexicon.

Last but not least: voor potentiële donateurs is het het makkelijker gemaakt om de missie van de NKS online te steunen. En om als vriend het magazine ‘Het Buiten’ te ontvangen. Bent u nog geen vriend? Wordt donateur, ontvang het magazine ‘Het Buiten’ en help de NKS kastelen en buitenplaatsen in Nederland te beschermen, nu en in de toekomst.

De NKS heeft niet alleen een nieuwe site maar ook een nieuw beeldmerk. Het rood, geel, en groen en blauw staan voor de gebouwen, het interieur, en het landschap en het water, de elementen van kastelen en buitenplaatsen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De opengeslagen boeken verwijzen naar de rol die de NKS wil innemen als onafhankelijk en kennisgedreven pleitbezorger.

Benieuwd naar de nieuwe site? Kijk dan op www.kastelen.nl