Nieuwe voorzitter Nederlandse Kastelenstichting: Robert Quarles van Ufford

De Nederlandse Kastelenstichting (NKS) heeft sinds kort een nieuwe voorzitter: jonkheer drs. Robert Quarles van Ufford (1967). Robert Quarles volgt drs. Max graaf Schimmelpenninck op, die deze functie ad interim heeft vervuld.

Robert Quarles is historicus en oud-diplomaat en was in de jaren 2011-2015 algemeen secretaris van de National UNESCO Commissie en van 2015 tot 2019 directeur van de Nationale Monumentenorganisatie. Tussen 2010 en 2020 was hij voorzitter van ICOMOS Nederland. Sinds 2019 is hij voorzitter van de International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) International Credentials Committee en vanaf 2020 nationaal coördinator van Europa Nostra.

In het tijdschrift MONUMENTAAL vertelt hij over de ambitie om de Nederlandse Kastelenstichting te laten uitgroeien tot een kennis gedreven pleitbezorger voor behoud van kastelen en buitenplaatsen, hun historische interieurs en het omliggende historische groen. Robert Quarles wil ook de Dag van het Kasteel grotere bekendheid geven, zodat iedereen de relevantie van kastelen en buitenplaatsen te zien zal krijgen.

Via deze link op de website van de NKS is het hele artikel, afkomstig uit MONUMENTAAL, veelzijdig magazine over cultureel erfgoed in Nederland en Vlaanderen, te lezen https://www.kastelen.nl/pdf/MON2102-14-15.pdf

Benieuwd naar de Dag van het Kasteel op 24 mei Tweede Pinksterdag? Kijk dan op https://dagvanhetkasteel.nl