Nieuwste magazine AiN: boordevol verhalen, informatie en foto’s

ain-cover-oktober-2017Deze week kregen de donateurs van AiN het oktobernummer van het digitale magazine toegestuurd, dat weer vol adellijke verhalen staat en rijk geïllustreerd is.

In het hoofdartikel dit keer het verhaal met daarbij veel foto’s van kasteel Amerongen, waarvan de geschiedenis nauw met de families Van Reede en Van Aldenburg Bentinck verbonden is.

Ook zijn er weer nieuwe verhalen in de vaste rubrieken:
Moord & Brand: De onthoofde barones Van Rhemen.
Het verhaal bij een voorwerp: een wandelstok voor H.M. de Koningin (door een telg uit de familie Versélewel de Witt Hamer).
Het verhaal bij een graf: Het graf van freule Saar van Suchtelen van de Haare (1829-1913).

ain-oktober-2Dit keer zijn er drie interviews: jonkheer Roeland Elias vertelt uitgebreid over de heroprichting van de Ridderschap van Holland onlangs, Bianca van Duin wordt geïnterviewd over haar onderzoek naar waterbouwer jonkheer Jacob Lucas Boreel en fotografe Marie-Jeanne barones van Hövell tot Westerflier komt aan het woord over haar geweldige foto’s van stillevens.

ain-oktober-3Daarnaast zijn er artikelen over de Koninklijke en Franse onderscheiding voor jonkvrouwe Geneviève van Panhuys en over de bijzondere familiegeschiedenis van jonkvrouwe Kajsa Ollongren, van wie een betovergrootmoeder als gouvernante aan het Keizerlijke Russische Hof werkzaam was.

Natuurlijk is er ook nu weer genealogisch nieuws met een overzicht van geboortes in de families Wichers, Laman Trip, Boddaert, Van Asch van Wijck, Stratenus en De Rotte, huwelijken in de families Boddaert, Hooft Graafland, Sweerts de Landas Wyborgh en Van Haersma de With en overledenen in de families Van Boetzelaer, Van Citters, Arnbak (gehuwd D’Aulnis de Bourouill), Hesselt van Dinther, Michiels van Kessenich, Van Hemert tot Dingshof, Van der Does de Willebois, Van Heurn, Alting von Geusau, Loudon, Ten Houte de Lange (gehuwd De Beaufort), Snouck Hurgronje en Quarles van Ufford).

ain-oktober-5Wat de rubriek Huwelijken ook dit keer extra bijzonder maakt, is dat alle vier onlangs gehuwde echtparen hun medewerking verleenden en een foto ter beschikking stelden van hun mooiste dag. Hierbij nogmaals heel hartelijk dank aan de echtparen Koopman-Boddaert, Bethell-Hooft Graafland, Sweerts de Landas Wyborgh-Jack en Stuyling de Lange-Van Haersma de With, die we hierbij nog vele gelukkige jaren samen toewensen!

ain-oktober-4Wilt u dit digitale magazine ook ontvangen samen met de vier eerder dit jaar verschenen uitgaven en het komende decembernummer? Word dan voor 17,50 euro per jaar donateur. U ontvangt dan zes keer per jaar ons magazine in uw mailbox en heeft daarnaast voorrang bij en korting op onze excursies! Meer weten? Stuur dan een mail naar nieuwsbrief@adelinnederland.nl.