Nieuwste magazine AiN

Afb. 1. Op de voorkant een portret uit de collectie Stichting Cultuurhistorisch Fonds Boreel: jonkheer mr. Andries Deutz van Assendelft (1764-1833) door Johann Friedrich August Tischbein.

De Stichting Adel in Nederland geeft voor haar donateurs een digitaal magazine uit, dat vier keer per jaar per mail wordt toegestuurd. Kort voor Kerst ontvingen de donateurs de derde uitgave van de derde jaargang. Dit nummer staat met 60 pagina’s boordevol met boeiende verhalen, boekennieuws, een interview, nieuws over tentoonstellingen en een overzicht van adellijke geboortes, huwelijken en overledenen in de afgelopen maanden. Het magazine is rijk geïllustreerd met veel foto’s die niet op onze website te zien zijn.

Afb. 2. Het hele levensverhaal van het echtpaar Deutz van Assendelft-Boreel leest u als donateur in ons magazine.

Inhoud
– Tentoonstelling Rijksmuseum Twenthe: Tischbein en de ontdekking van het gevoel, door John Töpfer
– Op stand aan de wand (9), het echtpaar Deutz van Assendelft-Boreel, door John Töpfer
– Republiek van adel: Herkenning, door dr. Conrad Gietman
– Tentoonstelling & boek THE WHITE BLOUSE Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier, door John Töpfer
– Brieven van de Haagse schrijver J. van Oudshoorn aan zijn Haagse nichtje Wilhelmina Alberdina Themps, later: H.J. barones van Isselmuden, door mr. Evert Paul Veltkamp
– Het verhaal bij de Burgemeester Huydecoperweg, door Henk van de Bunt
– Boekpresentatie: Een hof tot ons gerief, door John Töpfer
– In Memoriam: jonkheer Floris François Anne Beelaerts van Blokland (met fotoreportage van de bijzondere begrafenisstoet)
– Boekpresentatie: De Vergeten prinsessen van Thorn, door John Topfer (met interview met de auteur)
– Mata Hari en de Nederlandse adel, door jonkheer mr. Dolph Boddaert
– Kort Nieuws: Prinsjesdag 2019 (met foto’s van adellijke aanwezigen)
– Geboren, getrouwd, overleden
– Agenda tentoonstellingen

Word nu donateur en ontvang het magazine
Bent u ook benieuwd naar dit digitale magazine? Voor 17,50 euro per jaar wordt u donateur en steunt u ons in onze werkzaamheden. U ontvangt dan nu meteen de drie dit jaar verschenen digitale magazines in uw mailbox en de vierde van jaargang 2019 volgt binnenkort. Voor meer informatie: mail naar info@adelinnederland.nl.

Afb. 3. In het nieuwe magazine een In Memoriam van jonkheer F.F.A. Beelaerts van Blokland, met een uitgebreid beeldverslag van de begrafenisstoet, die met de zeer gewaardeerde medewerking van onder meer de familie Beelaerts van Blokland mogelijk werd.