Olympische Spelen 2016 en de Holland Acht met Boudewijn Röell

Vandaag worden in Rio de Janeiro (NPO1 00.25 uur) de Olympische Spelen geopend. Eén van de 242 deelnemers is jonkheer Boudewijn Röell (1989). Boudewijn Röell sportte in zijn jeugd veel, maar met roeien begon hij pas toen hij geneeskunde in Leiden ging studeren en hiermee in de introductieweek kennismaakte. Een half jaar later meldde hij zich aan bij Asopos de Vliet voor de lente-introductie, waar hij in een fanatieke roeigroep terecht kwam. Hierin viel hij op door zijn grote kracht, maar de techniek maakte hij zich pas later eigen. Roeien biedt voor hem een steeds terugkerende uitdaging door het harde trainen dat nodig is, maar ook door de techniek die er bij komt kijken.

Eind vorig jaar won de Holland Acht brons bij het WK roeien in Frankrijk, waarmee het Olympisch startbewijs werd gehaald, en onlangs bij de wereldbekerwedstrijden in Luzern behaalde de Holland Acht een sensationele zege door in de finale vanaf het begin de leiding te nemen en als eerste te eindigen; hopelijk de opmaat naar goud tijdens de finale op de Olympische Spelen voor Dirk Uittenboogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roell, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken, Peter Wiersum!

De Holland Acht is te volgen op twitter via https://twitter.com/hollandacht en op Facebook via www.facebook.com/hollandacht.

Informatie mede met dank aan www.roeien.nl. De foto is met dank aan de facebookpagina van de Holland Acht.