Opening kastelenseizoen Geldersch Landschap & Kasteelen: Verwolde

Afb. Huis Verwolde in Laren: gebouwd in 1776, met een aangebouwde toren uit het begin van de 20e eeuw. Foto met dank aan Geldersch Landschap & Kasteelen.

Het komende weekend openen veel kastelen hun poorten weer voor het eerst. Het Geldersch Landschap & Kasteelen beheert zeven kastelen, die voor bezichtiging zijn opengesteld (zie: https://www.glk.nl/landschap-kastelen/kastelen). Eén van deze is het Huis Verwolde in Laren.

Verwolde kwam in 1738 in het bezit van de baronnen Van der Borch van Verwolde, die er door de stadhouderlijke architect Schonck in 1776 een buitengewoon fraai huis lieten bouwen met een verfijnd interieur, waaronder de blauwe Chinese kamer met unieke behangels. Het huis werd in 1977 verkocht aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, maar het ca. 400 grote omringende landgoed is nog steeds familiebezit.

Op het landgoed heeft Julie barones van der Borch van Verwolde een landgoedwinkel, die op zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april tussen 12.00 en 17.00 uur deelneemt aan de Kunstroute Lochem en waar werk van drie verschillende kunstenaars te zien zal zijn.

Meer weten over Huis Verwolde en bezoekmogelijkheden? Kijk op: www.glk.nl/landschap-kastelen/kastelen/huis-verwolde.

Meer weten over de landgoedwinkel van Julie barones van der Borch van Verwolde? Kijk op: www.landgoedverwolde.nl.