Opnamedag Ridders van Gelre over de Van Heeckerens

Ridders van Gelre is een geschiedenisprogramma van Omroep Gelderland, waarin op aansprekende wijze door ridders Bas Steman en René Arendsen de rijke Gelderse historie verteld wordt. Gisteren was AiN te gast bij de ridders op historische locaties in Zutphen en in Ruurlo om te vertellen over het adellijke geslacht Van Heeckeren.

Afb. 1. V.l.n.r. John Töpfer, Hermance Gransberg née barones van Heeckeren van Kell en Ridder Bas Steman.
Afb. 1. V.l.n.r. John Töpfer van AiN, Hermance Gransberg née barones van Heeckeren van Kell en Ridder Bas Steman.

Als afsluiting was er een serenade van de Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust voor haar beschermvrouwe Hermance Gransberg née barones van Heeckeren van Kell.

Afb. 2. Hermance Gransberg née barones van Heeckeren van Kell en Joost Gransberg.
Afb. 2. Beschermvrouwe Hermance Gransberg née barones van Heeckeren van Kell en echtgenoot Joost Gransberg luisteren naar de serenade van de Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust.

De uitzending is op maandag 26 september en is de dag erna op internet terug te zien. Wilt u vorige afleveringen terugzien van Ridders van Gelre, kijk dan op de website van Omroep Gelderland www.omroepgelderland.nl/tvgemist. De Ridders zijn ook te volgen op www.facebook.com/riddersvangelre en op www.twitter.com/riddersvangelre.