Oprichting stichting Dag van het Kasteel

Afb. Voorzitter jonkheer drs. Robert Quarles van Ufford (links) en penningmeester drs. Max graaf Schimmelpenninck (rechts) met de oprichtingsakte van de stichting Dag van het Kasteel. Foto met hartelijke dank aan de Nederlandse Kastelenstichting, kenniscentrum voor kasteel en buitenplaats.

Sinds 28 april jl. is de oprichting van stichting Dag van het Kasteel een feit. Namens de Nederlandse Kastelenstichting, initiatiefnemer van de Dag van het Kasteel, hebben de bestuursleden jonkheer drs. Robert Quarles van Ufford (voorzitter) en drs. Max graaf Schimmelpenninck (penningmeester) de akte van oprichting van de nieuwe stichting getekend.

Bij de oprichting van Stichting Dag van het Kasteel zijn de volgende bestuursleden benoemd: Nathalie barones van Verschuer-des Tombe (voorzitter), Marit Berends (secretaris) en Hidde van Kersen (penningmeester).

Op de Dag van het Kasteel, die ieder jaar op Tweede Pinksterdag georganiseerd wordt, staan kastelen en buitenplaatsen volop in de aandacht. Meer dan 100 deelnemers vertellen op deze dag de bijzondere verhalen bij dit unieke erfgoed. Dit jaar is het thema ‘Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen’.

De eerst volgende Dag van het Kasteel is op 24 mei, tweede pinksterdag. Benieuwd naar meer informatie hierover en de activiteiten op deze dag? Kijk dan op www.dagvanhetkasteel.nl.